Giga Kangoeroedag

Afgelopen donderdag vond op het GKV-veld alweer de tweede Giga Kangoeroedag plaats.

400 kinderen
Vijf scholen uit de omgeving namen deel aan deze sportdag, met in totaal ± 400 sportende kinderen uit groep 1 en 2. Onder leiding van de Teamplayers-studenten van de Haagse sportopleidingen maakten zij op ons veld kennis met allerlei verschillende spelvormen en natuurlijk met de vereniging zelf. De kinderen gingen de spellen langs onder begeleiding van groepsbegeleiders van Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen. Het was even spannend wat het weer deed, maar uiteindelijk waren de weergoden ons goedgezind en bleef de regen beperkt tot wat miezer. Rond het middaguur kwam er zelfs een klein zonnetje tevoorschijn. 

Bardienst
Suzanne en Paulina zorgden er met hulp van Ralph en Charlotte voor dat de begeleiders, organisatoren, leerkrachten en ouders niks tekort kwamen. Hartelijk dank!

Kangoeroes
Maykel zorgde ervoor dat  de eerder ontwikkelde medaille-kaart met informatie van GKV-was gevuld, zodat elk kind na afloop van de Giga Kangoeroedag een medaillekaart kreeg waarmee de kinderen na nog 2 keer meetrainen een medaille ontvangen. Michelle heeft de aanmeldingen van de proeftraining verwerkt. Desalniettemin werden we afgelopen zaterdag verrast door 30 meetrainers bij de Kangoeroes, dus Fleur en metgezellen moesten aan de bak! Alle nieuwe ouders werden hartelijk welkom geheten door Tim en Vivian. 

Samenwerking
Het doorontwikkelen van de KangoeroeKLUP is het resultaat van een samenwerking tussen alle Haagse Korfbalverenigingen, onder aanvoering van Stichting The Hague Korfball Masters. Daarnaast wordt dit sportaanbod gepromoot door een Teamplayersgroep (studenten van de HALO, Sportkunde en Lifestyle, Sport & Bewegen), die werken onder begeleiding van Tymen Mos. Zij werken een schooljaar samen om 10 Giga Kangoeroedagen in Den Haag te organiseren. Daarnaast verzorgen ze tevens Kangoeroeclinics aan alle kleutergroepen van 65 Haagse scholen. 

 

Kangoeroe Nieuws