GKV wil een club zijn waarin alle leden, ouders en bezoekers zich veilig kunnen voelen om te sporten, spelen en te verblijven. GKV is een kleine vereniging, waar iedereen elkaar wel kent. Veel spelers noemen GKV ook wel hun tweede huis en maken er vrienden voor het leven. Korfbal is van oudsher een sport met een, ten opzichte van andere sporten, meer dan gemiddeld vriendelijk en sociaal veilig karakter. Dit is een aspect van onze sport en we willen ons inspannen om dat zo te houden.
Enthousiasme, plezier en ontspanning zijn hierbij de belangrijkste elementen. Door ontwikkeling van zowel het korfballend vermogen als het verenigingsgevoel willen we bewerkstelligen dat GKV een vereniging is waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Daarom werken we bij GKV aan preventie, door een beleid op te stellen dat ervoor zorgt dat de veilige omgeving gewaarborgd blijft.
Bij veiligheid gaat het zowel om fysieke veiligheid, als ook om mentale veiligheid. Zo gaan we bij GKV respectvol met elkaar om, tolereren we geen seksueel grensoverschrijdend gedrag en zijn we ons bewust dat we een verantwoordelijkheid naar onze minderjarige leden hebben. Het doel is een veilig sportklimaat, met name voor onze jeugdspelers. Daarom hebben wij hard gewerkt aan een beleidsplan genaamd 'Veilig Sportklimaat'.
Lees hier ons beleidsplan Veilig Sportklimaat.
Voor vragen over het 'Veilig Sportklimaat' kunt u contact opnemen via gezondheid-veiligheid@gkvdenhaag.nl.
Klachtencoördinator
Tanca Minderhoud
klachtencoordinator@gkvdenhaag.nl
Waar veel mensen bij elkaar komen, ontstaan wel eens problemen. Veel van die problemen zijn met een goed gesprek tussen de betrokkenen op te lossen. Problemen tussen spelers onderling en tussen spelers en hun coach horen op een sportieve manier met elkaar te worden uitgesproken. Soms zitten problemen of gevoelens dieper. Als je het moeilijk vindt daarover te praten met familie, vrienden teamgenoten, trainers of bestuurders, dan kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon.
Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is het eerste aanspreekpunt binnen de vereniging. Je kunt bij hen terecht over hele simpele onderwerpen, maar ook voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten. De VCP is onafhankelijk en is er voor iedereen binnen de vereniging. Een VCP biedt een luisterend oor, geeft raad en verwijst door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren ze de vereniging om preventieve maatregelen te nemen. Een VCP zal niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen te geven. Hij/zij kan je informeren over de procedures en mogelijke vervolgstappen of eventueel doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF, welke getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven.
Taken van de vertrouwenscontactpersoon binnen de vereniging:
De vertrouwenscontactpersoon doet zelf geen onderzoek, heeft zelf géén meldplicht (met uitzondering van seksuele grensoverschrijdend gedrag, dan is er wel meldplicht).
De vertrouwenscontactpersonen binnen onze vereniging zijn:
Dick is al heel wat jaren betrokken bij GKV. Is speler geweest, voorzitter en behoort nu tot een van onze ereleden. Hij kan nu dus benaderd worden in de rol van vertrouwenscontactpersoon. Dick is een GKV’er in hart en nieren en staat nog regelmatig op het veld om zijn dochters aan te moedigen.
dp.kooper@ziggo.nlIk ben een van de vertrouwenscontactpersonen die GKV sinds een tijd heeft. Ik zal mij even kort voorstellen voor degenen die mij nog niet kennen. Ik ben Titia, ongeveer 5 jaar lid bij GKV, speel in het 3e en ben trainer van de D1. Daarnaast werk ik als security consultant. Als er iets is, neem vooral contact op, dan kijken wij hoe we het samen kunnen oplossen!
tdrvangent@hotmail.com
1250 Loten
€ 3.000,00
Deze actie is afgelopen