Nieuws

Pleziertools

Technische commissie

GKV is een vereniging waar gezelligheid een voorname rol speelt. Om dit nog meer te bevorderen wordt er komend seizoen bij alle jeugdteams gebruik gemaakt van pleziertools.

Komend seizoen gaat GKV zich nog meer inzetten om het plezier bij alle betrokkenen te vergroten. Dit gaan we onder meer doen door gebruik te maken van pleziertools bij alle jeugdteams.

Bij elk jeugdteam wordt er een tool bedacht die bedoeld is om het plezier bij de spelers te bevorderen of te monitoren. In beide gevallen is dit bedoeld om uiteindelijk het plezier te vergroten. Door dit te monitoren krijgt de trainer direct feedback over hoe de spelers de training ervaren hebben.

Momenteel is bij de D1 al een pleziertool in gebruik. Vorig seizoen is dit getest en daar waren we zo tevreden over dat we deze dit seizoen voort zetten. Er wordt gebruik gemaakt van de 'smileydoos'. Na afloop van de training legt 1 speler (uitgekozen door de trainer) alle kaartjes uit de doos op tafel en doet de doos weer dicht. Op de kaartjes staan 3 soorten smiley's : een blije smiley, een neutrale smiley en een verdrietige smiley. De spelers gaan 1 voor 1 naar de kaartjes en kiezen er 1 uit die het beste weergeeft hoe ze de training hebben ervaren. Als alle spelers dit hebben gedaan gaat de trainer kijken hoeveel smiley's er zijn per soort. Dit geeft de trainer meteen informatie over hoe de spelers de training vonden. Door dit over langere termijn te doen kan de trainer ook zien of het plezier bij de spelers over langere termijn toeneemt, gelijk blijft of afneemt. Het is daarna nog wel aan de trainer en TC om daar een vervolg aan te geven.

Andere mogelijke pleziertools kunnen zijn dat de spelers na elke wedstrijd met elkaar nog gezamenlijk iets drinken. Of een online enquete met een korte vragenlijst. Een andere mogelijkheid is om verschillende kleuren supplies (uit fortnite) te knutselen met elkaar. Spelers mogen de trainer(s) na afloop dan loot geven. Hierbij is betere loot natuurlijk gelijk aan een leukere training.

Het doel is dat aan het begin van het zaalseizoen alle jeugdteams gebruik maken van een pleziertool. Zodra een team heeft bedacht welke ze gaan gebruiken zullen we dit met jullie delen.