Nieuw bij GKV: Trainersbegeleider

Andere clubs hebben het al...en wij nu ook: Een trainersbegeleider. De trainersbegeleider gaat onze trainers ondersteunen en er op die manier voor zorgen dat onze trainers enthousiast blijven en onze leden kunnen blijven genieten van goed opgebouwde trainingen. Hieronder lees je meer over de achtergrond van deze functie.

zondag, 12 september 2021

De afgelopen jaren heeft ledenwerving hoog op de agenda gestaan bij GKV. We hebben ons steeds afgevraagd hoe wij potentiële leden onze kant op konden krijgen. In de lente van dit jaar hebben we een paar weken lang vrije inlooptrainingen georganiseerd, waar veel kinderen op af kwamen. Echter hielden we hier niet veel leden aan over. Hoe kwam dit toch? Na een interne analyse en inspirerende (online) bijeenkomsten met het KNKV zijn wij tot de conclusie dat bij ledenwerving veel factoren een rol spelen, maar bovenal een gedegen training de doorslag geeft. Kinderen komen immers niet voor de flyers, maar voor een leuke training en voor leuke trainers.

Op dat moment hadden wij niet voor elk team een trainer, laat staan voor elk team twee trainers. Gelukkig is het de technische commissie gelukt om voor dit seizoen voldoende trainers te vinden. Maar daarmee zijn we er nog niet. Hoe houden wij trainers enthousiast? Wat hebben zij van ons als club nodig? Hierover hebben we gesprekken gevoerd met jeugdsportcoördinator Tymen Mos. Andere clubs hebben het antwoord gevonden in een trainersbegeleider; een vrijwilliger die zich specifiek gaat bezighouden met het begeleiden en coachen van de trainers en hiervoor soms ook een cursus heeft gevolgd. De ervaring leert dat als je als club investeert in een trainersbegeleider, het makkelijker wordt om trainers aan te trekken en vast te houden.

Aanvankelijk was onze eerste gedachte: Wie gaat dat dan doen? Waar halen wij - met ons vrijwilligerstekort - een vrijwilliger vandaan? Ook dit vraagstuk is inmiddels opgelost! Binnenkort start Robin van Leeuwen, voorheen trainster van GKV B1, als trainersbegeleider bij GKV. Hiervoor gaat zij ook een cursus volgen. Wat precies wel en niet tot het takenpakket gaat horen van de trainersbegeleider, dat moeten we gaandeweg gaan ontdekken. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in.

Wij wensen Robin veel plezier en succes in deze nieuwe functie en wij zijn uiteraard dankbaar dat zij dit voor GKV wil doen!

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
12:00 - 21:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
17:00 - 21:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

Binnenkort

Vrienden van GKV

18 Donateurs

20 Donateurs

€ 900,00

€ 1.000,00

Deze actie loopt nog 15 dagen

Categorieën