Nieuws

Coach Handboek deel 4: teambuilding

Coach Handboek

De basis voor een gezellig en succesvol seizoen wordt in het begin van het seizoen bepaald. De randvoorwaarden zijn met spelers en ouders besproken, nu is het tijd om er een team van te gaan maken.

Een heel seizoen met dezelfde groep optrekken. Dan is het erg fijn als er een goede sfeer heerst. Hier heb je als trainer heel veel invloed op. Allereerst door hele duidelijke afspraken te maken met alle betrokkenen. Als dat gebeurd is, dan ga je als trainer aan de slag om een hechte groep te maken van de spelers en trainers. Hier zijn talloze mogelijkheden voor. Een teamuitje naar een pretpark of zwembad. In de kantine met het hele team overnachten of samen een spel spelen. Het is ook een goede mogelijkheid om tijdens de training veel aandacht te besteden aan teambuilding. Door oefeningen te bedenken waar spelers moeten samenwerken om de opdracht goed uit te voeren.

Een wat minder gebruikte tool om de teambuilding te vergroten is om een terugkerend thema te gebruiken het hele seizoen. Door elke laatste training van de week de aanvoerder voor de zaterdag te laten kiezen op basis van wie het hardst/sportiefst heeft getraind. Spelers mogen anoniem stemmen. De speler met de meeste stemmen mag aanvoerder zijn. De keuze voor wie het hardst heeft getraind of wie het meest rekening heeft gehouden met anderen tijdens de training is heel belangrijk. Dit wordt mede bepaald door welke doelen er zijn opgesteld. Ligt de focus van de spelers meer op gezelligheid, dan is de keuze voor het sociale aspect tijdens de trainingen groter. Zijn de spelers heel competitief ingesteld, dan is de keuze voor hard trainen logischer.

Je kan er als trainer ook voor kiezen om een jaar lang elke training bij te houden of de palen op tijd zijn opgezet. Voor elke keer dat dit wel is gebeurd krijgt de groep een punt. Als ze aan het einde van het seizoen een bepaald aantal punten hebben, kan je daar een beloning aan koppelen. Teamuitje, drankje, opdracht bedenken die de trainer moet uitvoeren.

Bij alle vormen van teambuilding gaat het erom dat het iets is van de hele groep en afwijkend is van de normale gang van zaken. Door minder op korfbal te focussen is het voor de spelers makkelijker om te letten op de samenwerking.