Alcohol in de kantine

GKV heeft een alcoholvergunning waardoor we op een zonnige zaterdag tijdens de wedstrijd een biertje of een wijntje kunnen drinken. Gelukkig is de verstrekking altijd goed gegaan en is de vergunning nooit in het geding geweest. Dit willen we graag zo houden!

maandag, 10 juni 2024

Aan de alcoholvergunning zitten een aantal spelregels. Zo moet er een lijst zijn met barvrijwilligers die een instructie hebben gehad met betrekking tot alcoholschenken. Deze lijst moet ook aanwezig zijn in de kantine.

Medio maart van dit jaar is er een onaangekondigde controle geweest van de handhaving van de gemeente Den Haag. Tijdens de controle was wisten de aanwezigen niet waar deze lijst was. Maar daarbij was er ook niemand aanwezig die op onze lijst stond. Met andere woorden: De lijst met vrijwilligers die de instructie hebben gehad is veel te klein! Daarbij waren ook de vergunningen niet aanwezig in de kantine.

Het resultaat was dat er namens de gemeente Den Haag afgelopen zaterdag een officiële waarschuwingsbrief werd uitgereikt. Bij een volgende overtreding is er een risico dat er sancties komen.

Daarom deze oproep aan iedereen boven de 16 jaar om deze instructie te gaan volgen. De instructie is een e-learning van de NOC*NSF en duurt slechts een paar minuutjes. De meeste tijd ben je kwijt aan het aanmaken van een account. Na het behalen van de toets kan je een certificaat downloaden. Het verzoek is om dit certificaat te mailen naar info@gkvdenhaag.nl. De e-learning is te vinden op www.verantwoordalcoholverkopen.nl.

Overigens is het ook goed voor iedereen om te weten dat er achter de bar een map ligt, de welbekende 'Bar-map'. In deze map zijn alle documenten te vinden waar handhavers van de gemeente om kunnen vragen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
12:00 - 21:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
17:00 - 21:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

Binnenkort

Vrienden van GKV

18 Donateurs

20 Donateurs

€ 900,00

€ 1.000,00

Deze actie loopt nog 15 dagen

Categorieën