Jong en ‘oud’ op ons veld

Sinds een paar weken kunnen we gelukkig weer op het veld terecht. En er was al het nodige te doen aan de Bezuidenhoutseweg.

Geschreven door Ralph von Franquemont op maandag, 02 mei 2022

Als eerste evenement werd op woensdag 13 april het traditionele schoolkorfbaltoernooi gehouden. Met prachtig weer waren meer dan honderd kinderen uit de groepen 3 t/m 6 van de Oranje Nassauschool en de Liduina Basisschool de hele middag enthousiast bezig met het spelen van en kijken naar 4Korfbal - wedstrijden Eindelijk mocht het weer na twee coronajaren, en het was gezellig voor de kinderen en hun ouders/verzorgers.
Daarna werd op donderdag 21 april voor het eerst de Giga Kangoeroedag bij GKV gehouden. Dit gebeurde in samenwerking met de Haagse korfbalverenigingen. Ook hier was het een drukte van belang met ongeveer 200 kinderen uit de groepen 1 en 2 van de Nutsschool Bezuidenhout en de Van Hoogstratenschool.
Voor beide evenementen heeft Maykel veel voorbereidend werk gedaan. Ook staken verschillende vrijwilligers de handen uit de mouwen, o.a. in de kantine achter de bar en op het veld met het uitleggen van de velden, het fluiten en als wedstrijdtafel. Grote complimenten aan Maykel en veel dank aan al die mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Een prima promotie van onze club.
Ook Koningsdag kon deze week eindelijk weer echt gevierd worden. De leerlingen van de Vuurvlinder maakten er afgelopen vrijdag 22 april een mooi feest van op ons veld.
Zaterdag de 23e was dan de herstart van het veldseizoen 21/22. Onze teams speelden hun zeven thuis- en uitwedstrijden met wisselend resultaat: vier overwinningen, een gelijkspel en twee nederlagen.
Aan het eind van de middag was er nog een bijzondere gebeurtenis. In de afgelopen jaren heeft de archiefcommissie (Guus, Peter en Maykel) veel tijd gestoken in het doorlopen, ordenen en (laten) scannen van de historische documenten en voorwerpen uit het rijke 100-jarige verleden van onze club. In het kader van het jubileumjaar leek het een aardig idee daar een mooie tentoonstelling van te maken. De opening daarvan was zaterdagmiddag. Het is een mooie dwarsdoorsnede geworden van de geschiedenis van GKV. Bekers, affiches, propagandamateriaal, papieren krantjes (voor de jonge lezers: de Luctor en Emergo werd in het verleden wekelijks rondgebracht met daarin o.a. het wedstrijdprogramma), foto’s en fotoboeken. Allemaal mooi uitgestald achter in de kantine.
Veel dank aan de archiefcommissie voor het graaf-, spit- en uitzoekwerk. De tentoonstelling blijft voorlopig in de kantine te zien. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om in ons rijke verleden te duiken. Maar wel het vriendelijke verzoek, mede namens Guus, om alles zorgvuldig en voorzichtig te behandelen en weer netjes terug te leggen. Er zitten zelfs stukken van ongeveer tachtig jaar oud bij!
Guus had uitgebreid reclame gemaakt voor de jubileumexpositie, via de site, de Vrienden van GKV-groep, maar ook langs andere kanalen. Dat leverde een verrassende opkomst op van enkele tientallen oud-leden. Daarmee had het gezelschap zaterdagmiddag een hoog 50+ - gehalte, niet alleen uit Den Haag/Leiden, maar ook uit verder afgelegen plaatsen, zoals Weesp, Nijverdal en Apeldoorn. Heel leuk om elkaar weer eens te zien, en herinneringen te kunnen ophalen aan de hand van o.a. foto’s en fotoboeken. Iedereen heeft zich uitstekend vermaakt, en verschillende mensen gaven ook al aan er op het echte jubileum begin zeker bij te zullen zijn. Dat belooft dus wat!
En uiteraard ook dank aan enkele spelers van de S 3, die de catering verzorgden.

De afgelopen weken hebben gelukkig aangetoond dat GKV nog steeds springlevend is. En dat houden we natuurlijk zo!!

 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 09:45 - 12:15
Zondag Gesloten

Categorieën

Nieuw clubhuis

0 Stenen

2000 Stenen

0,00

€ 100 000,00