De korfbalkaravaan

De zaterdagen 9 en 16 april stonden al een aantal weken in de agenda van de korfbalfan. Op die dagen zouden namelijk allerlei beslissingen vallen in het wedstrijd- en het topkorfbal. Ook de GKV-selectie speelde daarin een rol. Zowel GKV 1 als 2 hadden namelijk een kans om te promoveren.  

Geschreven door Ralph von Franquemont op woensdag, 20 april 2022

Het eerste moest het opnemen tegen Madjoe. De eerste wedstrijd was op 9 april in Overbosch. Veel enthousiaste GKV-fans zagen onze ploeg een gemakkelijke wedstrijd spelen tegen het team uit Rijnsburg. Madjoe kon eigenlijk nooit gevaarlijk worden, en GKV had van het begin af aan overwicht op de tegenstander. Vrij soepel bouwde GKV de vroege voorsprong uit. Het duel eindigde met een 30 - 22 overwinning.
Afgelopen zaterdag zag de return er om 11.00 uur toch wat anders uit. GKV en Madjoe waren nu tegen elkaar opgewassen. Het scoreverloop was in de eerste helft in het voordeel van Madjoe dat constant 1 à 2 doelpunten voor stond. In de tweede helft kon GKV eindelijk een gelijke stand bereiken, en zelfs bescheiden uit lopen. Vlak voor het eind stond GKV met een doelpunt voor. Het lukte Madjoe echter toch om nog te scoren, waarmee een eindstand van 19 – 19 werd bereikt. Daarna konden de spelers de welverdiende bloemen en bubbels in ontvangst nemen. Gelukwensen aan GKV 1 en trainer Michael, die overigens – pikant detail – komend seizoen Madjoe gaat trainen.
Gelukkig heeft een aantal GKV - fans (ouders, jeugd, bestuur) GKV 1 kunnen aanmoedigen. Een deel daarvan kon echter alleen maar de eerste helft bijwonen. Dat waren namelijk spelers van GKV 2, die om 12.30 hun eigen returnwedstrijd tegen Sporting Trigon 2 moest spelen. De in Rijnsburg achtergebleven fans stapten na de huldiging van GKV 1 meteen in de auto om in Leiden het tweede aan te moedigen. Ook GKV 1 ging met zonnebloemen en bubbels in de hand naar de Vijf mei-hal.
Het eerste duel tussen de tweede teams van GKV en Sporting Trigon in Overbosch op 9 april was spannend. Nagenoeg de hele wedstrijd stonden de ploegen ongeveer gelijk. Uiteindelijk trok Sporting aan het langste eind, en kon het met een 16 – 18 overwinning naar Leiden terugkeren.
Het tweede duel was volledig anders. GKV had veel pech met schoten en kansen. Bij Sporting ging het allemaal van een leien dakje. Bijna alle schoten, van dichtbij maar ook veraf, troffen doel. GKV kwam er helaas geen moment aan te pas, en zag de tegenstander hoe langer hoe meer uit lopen. Met een 24 – 10 uitslag  waren de verhoudingen wel duidelijk.
Natuurlijk leidde dit bij het tweede tot teleurstelling, frustratie en een enkele traan. GKV 2 kan toch trots zijn op het behaalde resultaat. Het was tot nu toe voor de hele selectie een bizar seizoen met het verdrietige overlijden van Marleen als absolute dieptepunt. Daarnaast hadden veel spelers op de een of andere manier met fysieke tegenslag te maken. Drie speelsters (Suzanne, Sam en Floor) zijn langdurig uitgeschakeld met een afgescheurde achillespees. En dan hadden we ook nog een hele serie corona- en griepgevallen.
Voor de hele selectie dus een periode om niet snel te vergeten. Gelukkig kon er ook voor enkele wedstrijden een beroep worden gedaan op oud-leden Tirza en Famke, alsmede op Tirza’s man Patrick. Daarnaast heeft de hele groep elkaar door dik en dun gesteund en opgevangen. Redenen genoeg om ook de S. 2 zaterdag met bloemen en een fles bubbels te verblijden.

Na de wedstrijden in Rijnsburg en Leiden trok de GKV - karavaan verder. De meeste mensen gingen terug naar huis of het GKV - veld. Voor Iris en mij was het festijn echter nog niet voorbij. Op naar Ahoy Rotterdam waar het jaarlijkse korfbalhoogtepunt zou plaats vinden, de Korfbal League-finale! Na twee jaar eindelijk weer met publiek, en gelukkig na een aantal jaren in Amsterdam ook weer terug in Rotterdam. De finale werd gespeeld tussen Fortuna en PKC. Beide teams vormen al jaren de top in Nederland, en waren ook in de finale zeer aan elkaar gewaagd. Na een spannende en gelijk opgaande wedstrijd werd het 22 – 21, en mocht het Delftse Fortuna zich weer zaalkampioen van Nederland noemen.
En dat was dan ook meteen het einde van een mooie korfbaldag.

Met het fraaie lenteweer van deze dagen is het de hoogste tijd om vanaf dit weekend weer het veld op te gaan. Tot ziens dus op de Bezuidenhoutseweg. En vergeet dan vooral de tentoonstelling niet, die zaterdagmiddag 23 april vanaf 15.30 uur in de kantine te zien is!

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 09:45 - 12:15
Zondag Gesloten

Categorieën

Nieuw clubhuis

0 Stenen

2000 Stenen

0,00

€ 100 000,00