GKV wint bij debuut in eerste klasse

GKV heeft een prima debuut in de eerste klasse achter de rug. Op bezoek bij IJsselvogels waren de doelpunten voor beide ploegen schaars, maar uiteindelijk was het de Haagse formatie die met 11-9 aan het langste eind wist te trekken.

Het was een wedstrijd waar lang naar werd uitgekeken bij GKV. Na het kampioenschap van vorig seizoen wachtte een pittige opgave. Niet alleen speelt de club voor het eerst in de eerste klasse, na het succesvolle vorige seizoen stopten alle heren, waardoor er gebouwd moet worden aan een nieuwe ploeg. De uitwedstrijd bij IJsselvogels was na een voorbereiding met veel oefenwedstrijden de eerste serieuze test.
Vanaf het begin was duidelijk dat de ploegen elkaar niet veel zouden ontlopen, maar het leek er niet op dat het scoren voor beide teams zo lastig zou zijn. IJsselvogels nam snel een voorsprong, en GKV kwam bijna direct weer op gelijke hoogte. Daarna duurde het langer tot de goals vielen, en beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Tot 4-4 ging het gelijk op, waarna de thuisclub als eerste een gaatje wist te slaan. GKV reageerde echter prima met twee snelle doelpunten, waarna een strafworp van IJsselvogels de ruststand op 7-6 bepaalde.
Ondanks de achterstand was er veel vertrouwen bij de Haagse ploeg in de rust. Het was belangrijk om overtredingen te vermijden, omdat IJsselvogels in de eerste vier doelpunten uit vrije ballen en strafworpen had gemaakt. (GKV zou in de hele wedstrijd geen vrije bal of strafworp krijgen). Verder stond het verdedigend goed en zouden we aanvallend het verschil moeten kunnen maken.
Dit lukte, want in de tweede helft nam GKV al snel het initiatief. De aanvallen waren over het algemeen goed en lang, alleen ontbrak het een beetje aan geluk in de afronding. Verdedigend gaf het (op een slordige eerste minuut na) weinig weg en het duurde bijna een kwartier voor IJsselvogels weer een keer de korf wist te vinden. GKV had ondertussen drie keer gescoord en op de tegentreffer van de thuisclub volgde opnieuw snel een Haags doelpunt.
IJsselvogels pakte bij 10-9 opnieuw de aansluiting. Op dat moment stonden er nog dertien minuten op de klok, wat dertien zenuwslopende minuten werden. Opnieuw stokte in beide tweede aanvallen de productie en deze stand bleef meer dan tien minuten op het bord staan. Pas in de slotminuten wist GKV weer de korf te vinden voor de bevrijdende 11-9, waarmee de bezoekers hun debuut in de eerste klasse wisten te bekronen met een overwinning.
Komende zaterdag mag GKV voor het eerst voor eigen publiek haar kunsten in de eerste klasse vertonen. Tegenstander is medekoploper Phoenix, dat nog minder doelpunten nodig had om Achilles te verslaan, want die wedstrijd eindigde in 7-5. De wedstrijd begint zaterdag om 15.30 uur.