Nieuws

GKV verslaat Exakwa opnieuw met ruime cijfers

Wedstrijdverslag

GKV heeft de 10e ook de thuiswedstrijd tegen Exakwa gewonnen. Na een stroeve start was de thuisploeg uiteindelijk veel te sterk voor de bezoekers uit Lelystad. Door de 28-18 overwinning blijft GKV een punt achterlopen op Velocitas.

GKV had de uitwedstrijd van Exakwa eerder dit seizoen al met 27-17 gewonnen. De tegenstander is de degradant uit de eerste klasse en op het veld ongeslagen koploper in de tweede klasse, dus GKV was gewaarschuwd voor de tegenstander. 

In het begin leek het ook een moeizame middag te worden voor de thuisploeg. Exakwa nam het initiatief, mede door onnodig balverlies van GKV en het niet afmaken van de kansen. Na vijf minuten spelen hadden alleen de bezoekers nog maar gescoord en na tien minuten stond het 4-2 in het voordeel van Exakwa.

Halverwege de eerste helft nam GKV echter het initiatief in handen. Bij 7-5 wist het zelf een gaatje van twee verschil te slaan en in de rest van de eerste helft werd dit langzaam uitgebouwd. In de laatste minuut voor rust vond de thuisploeg nog drie keer de korf, waardoor het bij rust 15-9 in Haags voordeel stond. 

De tweede helft begon als de eerste. Beide ploegen hadden grote moeite om te scoren. Het duurde dit keer ruim zeven minuten voor GKV weer scoorde. De bezoekers profiteerden niet van deze droogte, want zij wisten zelf ook maar een keer te scoren. Door twee heren van vak te wisselen werd geprobeerd de balans in de vakken te verbeteren. Dit leek effect te hebben, want in het laatste kwartier scoorde GKV nog elf keer en liep het uit naar een 28-15 voorsprong. De ploeg ging nog op zoek naar twee snelle treffers als voor rust, maar dat lukte dit keer niet. Exakwa wist in de slotminuut wel nog drie keer te scoren, waardoor de eindstand uiteindelijk uit kwam op 28-18. 

Door de zege op Exakwa is GKV met nog twee wedstrijden te gaan zeker van de tweede plaats. Het staat hierbij een punt achter koploper Velocitas. GKV moet komende zaterdag op bezoek bij DSO in Alkmaar, een ploeg die nog strijd tegen degradatie. Exakwa krijgt Velocitas op bezoek en het is te hopen dat de ploeg uit Lelystad hier voor een stuntje kan zorgen en GKV zo nog aan de koppositie kan helpen.