Nieuws

Maten rennen Samen op de MS-motion

Oproepen

"Lieve GKV-ers, op 9 september ga ik samen met mijn team ‘Maten rennen Samen’ 10 km lopen op de MS-motion. Wij doen dit om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS)."

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg en zenuwen). Het is een auto-immuunziekte, dit betekent dat je immuunsysteem je eigen lichaam aanvalt. Bij MS wordt de bescherm- en isoleer laag van het zenuwstelsel, myeline, aangevallen en aangetast. Er zijn op dit moment medicijnen tegen MS, maar het is niet te genezen. Er wordt veel onderzoek gedaan naar MS en nieuwe medicatie, zodat het in de toekomst nog beter te behandelen (en wie weet ooit te genezen) is. Dit is natuurlijk nog erg onzeker. Ook is het voor MS-patiënten heel onzeker hoe de ziekte zal verlopen, omdat het zich bij iedereen anders uit.

Ik vind het belangrijk dat er meer onderzoek wordt gedaan naar MS, omdat ik zou willen dat er (in de toekomst) niemand meer in die onzekerheid hoeft te leven. Daarnaast is er medicatie die de aanvallen zo veel mogelijk onderdrukken, maar de ziekte blijft nooit helemaal weg. Hopelijk kunnen er door onderzoek betere medicijnen komen, met minder bijwerkingen en betere effecten.

Samen met mijn familie en vrienden ga ik dus de 10 km lopen, maar dat alleen is natuurlijk niet genoeg. Ik ben hard op zoek naar mensen die mijn team ‘Maten rennen Samen’ willen sponsoren. Dit kan je doen door naar onze link te gaan : https://www.msmotion.nl/team/maten-rennen-samen. Daar kunt u via de knop ‘DONEER NU’ een donatie doen. En natuurlijk : alle kleine beetjes helpen!

Naast doneren, ben je natuurlijk ook van harte welkom om deel te nemen aan de MS motion en in ons team aan te sluiten. Dan loop je samen met ons de 10 km en kan jij weer jouw familie en vrienden vragen om jou te sponsoren. Als dit je leuk lijkt en je wilt je graag inzetten voor onderzoek naar MS ga dan naar dezelfde link en klik op ‘IK WIL IN DIT TEAM’.

Dus : KOM IN BEWEGING TEGEN MS : DONEER, REN mee en/of DEEL dit met al je vrienden en familie!

Mocht je vragen hebben over MS motion, meerennen, doneren of over de ziekte MS zelf, stel ze gerust! Je kunt mij mailen, bellen, whatsappen of natuurlijk even aanschieten op het veld.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-12523103

Liefs,
Fleur