Nieuws

Trainersbijeenkomsten

Technische commissie

Trainers zijn een van de belangrijkste schakels voor een sportvereniging, zo ook voor ons GKV. Trainers zorgen voor plezier, structuur en het overbrengen van korfbalkennis.

Om de trainers hier zoveel mogelijk bij de begeleiden is de TC in samenwerking met Wibout al jaren bezig met het opleiden van onze trainers. Ook afgelopen jaar hebben de trainers die nog niet in het bezit waren van een het KT2 (Korfbal Trainer niveau 2) certificaat dit op GKV behaald. Naast het faciliteren van deze cursussen op GKV zijn wij ook binnen de club zelf bezig met het uitdagen en verbeteren van de trainers.

 

Meermaals per jaar zijn er trainersbijeenkomsten. In deze trainersbijeenkomsten staan het toepassen en het uitdragen van de visie van GKV centraal en worden handvatten geboden om deze visie uit te dragen naar de rest van onze vereniging. Ook aankomend jaar worden deze trainersbijeenkomsten weer gefaciliteerd door Wibout, startende op woensdag 26 september. Allereerst zullen onze 5 pijlers worden toegelicht en hierbij praktische handvatten voor worden aangeboden. Daarnaast zal dit jaar begonnen worden met de door de TC en Wibout ontworpen “Rode draad”; een ondersteuning voor de trainers, waarin de ontwikkeling van spelers per leeftijdscategorie uitgewerkt.

 

Mocht je geïnterresserd zijn in deze Rode draad en hier wat meer informatie over wil krijgen, spreek dan Wibout of Mathijs aan. De TC kijkt er in ieder geval naar uit om dit over de vereniging uit te rollen, en is benieuwd naar hoe het uitpakt in de praktijk. Jullie toch ook!?

 

De Technische Commissie, 

Nick de Boer, Marleen & Mathijs