Nieuws

DRINGEND GEZOCHT : Nieuwe trainercoaches

Technische commissie

Ding Dong. Misschien niet gehoord de afgelopen maanden maar dit is De Noodbel. Beste Junioren en Senioren, voor volgend jaar hebben we pas vier (4!) aanmeldingen voor het trainen en coaches van teams.

Vier van de Zesentwintig (26!) die we dit seizoen hebben.  Bestuur en TC hebben niet de mankracht jullie individueel aan te spreken dus graag, HEEL GRAAG, zo spoedig mogelijk aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je graag samen met iemand coachen? Geef je dan samen op. Twijfel je of wil je meer informatie, spreek dan Steven (bestuur) of Michiel, Marleen of Matthijs (TC) aan. Maar laat het in ieder geval horen.

Wat betekent geen trainercoach?

Jij bent ook ooit jeugd geweest en hebt ook genoten van een trainercoach om jouw niveau te bereiken. Geen trainercoach betekent dat een kind stopt met groeien. Geen trainercoach betekent geen kans om op hoog niveau te spelen in de toekomst. Het betekent ook dat de kinderen niet maximaal plezier hebben omdat een trainercoach hen mentaal ondersteunt bij een wedtrijd - als het goed gaat en ook als het niet goed gaat.

Hoeveel tijd kost het?

Training geven kost tijd op de dagen dat je zelf ook aan het sporten bent. Dus  op de woensdag, vrijdag en zaterdag. Ben je met 2 personen (of zelfs 3) dan kost het minder tijd omdat je dan bijv. kan afspreken dat de jij de woensdag doet en je partner de vrijdag. Maar het liefste doe je het natuurlijk samen en dan kost het 1 uur trainen/wedstrijd + half uur voorbereiden * 3 = ongeveer 5 uur per week (thuiswedstrijd iets minder, uit wedstrijd iets meer).

Hoe belangrijk is het?

Jouw coaching laat een levenslange indruk voor een kind achter. Belangrijker kan niet. Vorig jaar heeft het Bestuur TC besloten om elk jaar 10 trainercoaches (en dus uiteindelijk ALLE) trainercoaches op te leiden naar KNKV (KT 2) coaches. Dat is een investering van E45,- per trainercoach die WIJ als club betalen om jou de beste trainercoach te maken die je kan zijn. Is dat belangrijk? Ja omdat je dan zelf minder tijd nodig hebt om een goede training te schrijven of een drukke groep in het gareel te houden. Dat levert energie op, kan je op je CV zetten en de sociale ervaring van mensen coachen kan je je hele leven gebruiken.

 

Kortom, graag, HEEL GRAAG, zo spoedig mogelijk aanmelden met een voorkeur voor een team.  

Bedankt,

Bestuur en TC