Nieuws

Club van 50, archief en andere weetjes!

Op zaterdag 9 november kwamen Maykel, Peter en ik weer bij elkaar om te bespreken hoe het gaat met de club van 50 en het digitaliseren van het archief. Robin kon er deze keer niet bij zijn.
Geschreven door Guus Staal op dinsdag, 12 november 2019
Voor de club van 50 staat het aantal al op 14. Daar ben ik hartstikke blij mee. Dat brengt de teller al op 700 euro en dat in twee maanden tijd. De donateurs die in het verleden gedoneerd hebben, maar nog geen geld hebben overgemaakt, krijgen binnenkort een herinneringsmail. Ook is er nu een reclamebord. Het ziet er heel goed uit en wordt bij de ingang van het speelveld gehangen. Ook hebben we definitief vastgesteld waarvoor het donatiegeld wordt bestemd: materiaal, opknappen kantine en jubileum. 
 
Het digitaliseren van het archief is van start gegaan. Niki en Tom zijn de eersten. Zij zijn inmiddels begonnen met een hele stapel krantjes te digitaliseren. Peter is de regelaar van dit alles en we hopen, dat in het jubileumjaar het hele archief gedigitaliseerd is. Dit jubileumjaar gaat in september 2021 van start en zal een jaar later eindigen met een groot feest in juni 2022. Er zal in de kantine een tentoonstelling komen, georganiseerd door de archiefcommissie. 
 
Donderdag 31 oktober was ik in de Sportcampus bij de lancering van het tweede korfbalboek. Weer leuk met leuke foto's uit de oude doos. Geweldig dat er chronologisch de geschiedenis van alle korfbalclubs uit de Haagse Regio in staat vermeld. Dus ook van clubs die zijn opgeheven, inclusief oude foto's. Die zijn trouwens ook opgehangen op de eerste etage van de Sportcampus. Daar is een compleet historisch overzicht van alle Haagse korfbalclubs. Leuk om te zien!
 
Verder concludeerden we dat er meer naamsbekendheid van GKV in de buurt komen. We hebben gebrainstormd over de mogelijkheden. Maykel zal een en ander voorleggen in het bestuur.
 
Op 14 december komen we weer bij elkaar. 
Guus.
 
NL 09 INGB 0000 203752 
tnv Gymnasiasten Korfbal Vereniging te Den Haag
ovv uw naam.

Categorieën