Nieuws

Welkom op de nieuwe website

Pr-commissie

Zoals jullie kunnen zien is de nieuwe website gelanceerd. Er moeten nog een paar kleine dingen gebeuren, maar agenda-technisch was het voor de Pr-commissie handiger om de website alvast over te zetten.

Waarom een nieuwe website?

De website werd sinds jaar en dag gemaakt en onderhouden door Erik van Leeuwen, een professional en GKV'er in hart en nieren. Het systeem waar hij gebruik van maakte is van zijn werkgever en vereist specifieke kennis. Met andere woorden: Als hij er mee zou stoppen dan zou er een ander systeem in gebruik genomen moeten worden. In 2018 heeft Erik besloten om het beheer van de website uit handen te geven om tijd vrij te maken voor andere zaken. In overleg werd besloten om een nieuwe website te bouwen. Maar wat is er, naast het uiterlijk, veranderd met de nieuwe website?

Joomla! Een toegankelijk CMS

We maken nu gebruik van Joomla, een open-source CMS die gebruiksvriendelijker is voor mensen die niet de kennis hebben die Erik heeft.

Rechten

Iets waar we nu nog meer gebruik van gaan maken zijn 'rechten', oftewel: "Wie mag wat doen en zien?". Een voorbeeld hiervan is de kalender. Iedere bezoeker kan in de kalender zien wanneer wij bij GKV een activiteit hebben. Pas als je bent ingelogd zie je ook wanneer er bestuursvergaderingen zijn. Als bestuursleden zijn ingelogd, kunnen zij in de kalender ook zien wanneer er een huurder is. Leden van de commissies kunnen nu zelf artikelen plaatsen in de categorieën waarvoor zij gemachtigd zijn. Het grootste voordeel van deze rechten is dat de website als het ware gevuld en onderhouden wordt door ons allemaal i.p.v. één persoon. Commissieleden die een artikel willen plaatsen hoeven dus niet meer te mailen naar de redactie, maar kunnen dit zelf plaatsen.

Sportlink

De website bestaat als het ware uit allerlei componenten, een soort "apps". De oude website had dat ook, maar die moesten door Erik zelf gemaakt worden. Voor Joomla zijn er veel gratis componenten te downloaden. Niet voor alles bestaat een component. Voor de nieuwe website hebben we een abonnement genomen bij Sportlink, de partij die alle gegevens van de KNKV beheert. Hierbij kan je denken aan het wedstrijdprogramma, de uitslagen, maar ook contributiegegevens. Om deze gegevens in onze website te kunnen gebruiken, zonder dat de website daar traag door zou worden, hebben we een eigen Sportlink-component gebouwd, met bijbehorende modules. Nu vind je op je teampagina bijvoorbeeld ook de actuele poulestand.

Kalender

Veel componenten zijn online te vinden. Dat neemt niet weg dat we alsnog een aantal componenten zelf hebben gemaakt. Zo hebben we een kalender-component gemaakt die op-maat-gemaakt is voor voornamelijk de activiteitencommissie. Voor sommige activiteiten kan je je bijvoorbeeld online aanmelden. In sommige gevallen pas nadat je bent ingelogd.

Bardiensten

Ook zo'n nieuwe, gave feature: De bardiensten. De barcommissie kan nu makkelijker bardiensten aanmaken en deze worden automatisch in een overzichtelijk tabel gezet. Als je bent ingelogd kan je je voor een bardienst aanmelden of afmelden. Het kan ook zijn dat je door de barcommissie aan een bardienst wordt toegewezen. Hier krijgt je dan een mail van. Uiteraard kan je je dan afmelden en bijvoorbeeld voor een andere bardienst aanmelden. De barcommissie kan via dit component bijhouden hoeveel bardiensten iedereen heeft gedraaid.

Kangoeroe

Omdat we meer willen investeren in het ledenbestand van onderaf hebben de Kangoeroe's een speciaal plekje gekregen op de website.

Openingstijden

We vermelden nu op de website de openingstijden van het clubhuis. Dit i.v.m. de functie die wij in de toekomst willen gaan vervullen in de wijk. 

Verloren voorwerpen (iLost)

Op de pagina van de Accommodatiecommissie vind je de verloren voorwerpen.

Verhuur

Informatie over verhuur staat nu op de website

Sponsoring

Informatie over sponsoring en de huidige sponsors staan nu op de website vermeld

Geschiedenis

De archiefcommissie kan onder 'Vereniging' > 'Geschiedenis' artikelen in een tijdlijn plaatsen.

MijnGKV

Door in te loggen onder 'MijnGKV' krijg je toegang tot gedeeltes die voor het publiek zijn afgeschermd. In de toekomst willen we dit gedeelte flink gaan uitbreiden. Hoewel veel mensen dit misschien vergeten waren, heeft bijna iedereen al een account voor GKV. I.v.m. het nieuwe systeem heeft iedereen wel een andere gebruikersnaam en moet er een nieuw wachtwoord worden aangemaakt. Dit kan via 'MijnGKV' en 'Gebruikersnaam vergeten?' of 'Wachtwoord vergeten?'. Als je bent ingelogd kun je wat leuke feitjes over jezelf invullen.

 

Loop je ergens tegen aan of heb je vragen? Mail gerust naar publieke-relaties@gkvdenhaag.nl