Nieuws

Kamp 2019 en terugblik op kamp 2018

Kampcommissie

Vond je het kamp afgelopen keer ook zo fantastisch en kan je niet wachten tot volgend jaar? Dan hebben wij vanuit de kampcommissie goed nieuws! Het kamp in 2019 zal van 22 juli tot en met 26 juli plaatsvinden! Schrijf deze datum alvast in je agenda, binnenkort zijn de inschrijfformulieren beschikbaar. Wil je eerst nog eens lezen wat zo’n kamp nou inhoudt of wil je nog nagenieten? Lees dan onderstaand stukje van Ali! 

Het lijkt wel gisteren dat we de auto’s inlaadden en een rit van bijna 2 uur tegemoet gingen. Geweldige ouders die afscheid namen van hun kinderen en zelfs ouders die meereden naar het oosten van het land om de leiding te helpen (hulde).

Eenmaal aangekomen en de kamers uitgekozen werd de eerste activiteit alweer gestart. Lekker veel groepsopdrachten om de sfeer omhoog te krijgen. De maandag is al jaren een dag waarop de jeugd uitkijkt naar de epische DROPPING. Urenlang rondlopen met het idee dat je wordt opgejaagd door de leiding. Na een lange avond eindelijk een zicht werpen op een heerlijk comfortabel bed!

Uiteraard is het op kamp weer vroeg opstaan en gezamenlijk ontbijten. Voor de A misschien te vroeg? Vervolgens mogen onze jongste jeugdleden lekker het bos in voor een spel. In de middag gaan de jongsten een speurtocht doen en gaan de A&B lekker klimmen, rennen en survivallen. Nadat iedereen weer gedoucht is staat het eten klaar, bereid door Lisanne (zoals alle andere maaltijden).

In de vooravond loopt de jeugd een spannende spooktocht. Maar ditmaal worden zij niet bang gemaakt door de leiding, nee dit is weggelegd voor de A&B! Zij werden eng aangekleed, kregen een post in het bos en mochten de kinderen aan het schrikken maken. Nadat groepjes weer veilig terug en in bed gestopt waren, mochten de A&B er zelf aan geloven. De leiding had zich inmiddels verstopt in het donkere bos en lieten de A&B even goed schrikken. Geslaagd als je het mij vraagt.

Midden in de week is het piekmoment, wordt vaak gezegd. Dit was ook de dag van onze hoofdcoach : Chris van Dijk. Fantastisch wanneer je Chris de spellen laat bedenken. Maar net als je dacht 'we hebben het zwaarste overleefd' had Chris nog een heerlijk spelletje modderhonkbal bedacht. Ik (Ali) heb er zelfs aan meegedaan. Samen met Erik, Sam, Nick, Liza en Anna heb ik de teams versterkt en we hebben getracht te winnen. Man, man, man, wat een spel. We hebben met een tuinslang iedereen moeten afspoelen, het zag helemaal zwart van de modder! Maar uiteraard een geweldig spel. In de avond een supergrappig ruilspel. Ik vraag me echter af wat de mensen dachten toen ze onze kinderen met een theezakje zagen aankomen!?

De donderdag is traditioneel een “relaxter” dagje. Degene die dat denkt heeft het mis. Iedereen werd vroeg het bed uit gehaald om het ontbijt te verdienen. Hoe eerder je klaar was, hoe luxer je ontbijt.  En wat werd er gestreden voor een heerlijk eitje met van alles erop en eraan van onze masterchef Lisanne. ’s Avonds was er natuurlijk de bonte avond, waar ieder groepje ontzettend leuke acts voor had bedacht en als afsluiting een lied van de leiding.

En dan een dag waar wij helemaal niet naar uitkijken, maar die helaas wel altijd komt. De terugreis. Na het schoonmaken van de kamers en een heerlijk dagje zwembad, moeten we er helaas weer aan geloven. We gaan naar huis. Eenmaal aangekomen op het prachtige veld van GKV wordt er nog de kampdans gedaan. Door de een wat beter dan de ander. En de eerste verhalen worden al aan de ouders verteld. En dan de knuffels. Famke en haar beroemde mobieltje zullen nog lang herinnerd worden!

Graag vanaf mijn positie grootse dank aan de leden van de KAMPCIE die weer een fantastisch kamp hebben verzorgd.

 Groetjes en tot het volgende kamp!