Nieuws

Oude krantjes

Archiefcommissie

We  zitten in een impasse, maar we willen zo graag verder. Tot voor kort hebben we (Steven, Peter en ik) het hele archief opgeruimd, dwz dingen weggegooid of netjes in mappen opgeborgen. Maar nu moet er gedigitaliseerd worden. En dat kunnen we niet alleen.

Daar hebben we meer mensen voor nodig. Als het er zeven of acht zijn, zijn we al enorm blij. Afgelopen zaterdag hebben we  besloten om het in "stukken" te doen, dwz  dat het onderverdeeld gaat worden. We willen starten in de zomer van 2018. Martin heeft al toegezegd te willen helpen. Verder hebben we ook materiaal nodig om te digitaliseren. Wie redt ons dus uit de brand?

Om een indruk te geven heeft Peter twee krantjes gefotografeerd en er bestandjes van gemaakt. Zo kun je door een ouderwets krantje bladeren en hebben jullie een idee wat de bedoeling is. Het digitaliseren kost veel tijd, dat weten we ook wel. En daarom moet er nu aan begonnen worden, anders zijn we over vier niet klaar. Dus : Wie wil ons helpen? Steven, Peter, ik en GKV zullen er heel erg blij mee zijn.

Een krantje uit 1977:

https://issuu.com/pm_de_bruin/docs/lete_19770903

Een krantje uit 1999:

https://issuu.com/pm_de_bruin/docs/lete_19991128