Een historische prestatie!

Wie de website een beetje volgt, weet dat we al enige tijd bezig zijn met een bijzonder project: het digitaliseren van ons papieren archief. En dat project begint zijn vruchten af te werpen!

Onze voormalige praeses Steven, GKV-coryfee Guus en voormalig clubkrantproducent Peter hadden een jaar of vier geleden een ambitieus plan: ervoor zorgen dat het rijke papieren archief van de club voor het nageslacht bewaard zou blijven. Clubkrantjes, foto's en andere documenten liggen in het oude redactiehok stof en vocht te happen en zeker de oudere items zijn erg kwetsbaar. We hebben een luxe scanner aangeschaft en zijn van start gegaan. De inhoud van de archiefkasten is gesorteerd, er is een handleiding geschreven voor de scanner en er zijn enthousiastelingen geronseld om de eerste stapels ordners onder handen te nemen. Inmiddels is Maykel, die Steven heeft vervangen in ons team, bezig met het scannen van een hoop materiaal en we zijn verheugd dat ook oud-lid Eric Hazelzet zich bereid heeft getoond ons te helpen.

De documenten die zijn gescand, worden automatisch geüpload naar de cloud en kunnen op die manier eindelijk toegankelijk worden gemaakt voor iedereen die belangstelling heeft voor de bijna honderdjarige historie van onze club! Als je in het menu van de site navigeert naar Vereniging en vervolgens Historie, zie je onderaan de optie Archief staan. Klik hierop en je komt terecht in de Google Drive waar alle gescande documenten keurig ingedeeld zijn terug te vinden. Ons doel is om in het jubileumjaar het hele archief te hebben gedigitaliseerd. Mocht je enthousiast zijn geraakt van wat je in het digitale archief aantreft en een bijdrage willen leveren, stuur even een mailtje naar redactie@gkvdenhaag.nl

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 18:00 - 20:30
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 13:00 - 16:00
Zondag Gesloten

Binnenkort

Categorieën