Nieuws

Trainingsweekend opnieuw groot succes

Activiteitencommissie

Het is al een paar jaar een traditie. Een keer per seizoen gaan de senioren een weekend weg voor het ‘trainings’weekend. Het is een weekend met een beetje korfbal, maar vooral veel gezelligheid. En vooruit, af en toe een drankje. Voorgaande jaren was het trainingsweekend eind december/begin januari, maar dit jaar gingen we afgelopen weekend. Lekker in het voorjaar, zodat we dit keer niet de kou in hoev. Nevermind. Het was nu net zo koud, maar zeker net zo’n succes als voorgaande jaren.

We vertrokken vrijdagavond vanaf GKV. Nadat iedereen de skiboxen op het dak had gezet en de sneeuwkettingen had ondergebonden konden we vertrekken richting Boxtel. Hier zaten we in een gezellig huisje waar de AC het avondeten al had voorbereid en we zo een bodem konden leggen voor de rest van de avond.

Het avondprogramma bestond uit Ranking GKV. Alle deelnemers aan het weekend hadden van te voren de overige deelnemers gerangschikt op allerlei vragen. Met wie zou je een dagje willen ruilen? Wie maakt de meeste foto’s voor hij/zij een Snapchat verstuurd? Wie zou je mee nemen naar een onbewoond eiland? Met wie zou je wel eens een nacht in bed door willen brengen? (uiteraard alleen voor de gezelligheid). In de loop van de avond kwamen we er achter hoe iedereen over elkaar dacht, mede omdat presentatoren Ann en Robin de opmerkingen die iedereen gemaakt had voorlazen. Dit gebeurde eigenlijk anoniem, al was het altijd vrij snel duidelijk wat door Steven was ingevuld.  Uiteindelijk bleek dat het groepje met Anna, Carsten, Fleur, Henke, Erik L en Suzanne de andere GKV’ers het beste kende, want zij wisten met miniem verschil het spel te winnen.

Afbeelding


Na het spel was het nog tijd voor een drankje, maar niet te lang natuurlijk, want zaterdag was de trainingsdag. Nu was er voor de zaterdag een heel programma gemaakt, maar dit moest helaas op het laatste moment worden aangepast. Nadat er hardloopschoenen op de paklijst verschenen kwamen de eerste boze appjes al van de AC (Hier organiseer ik het niet voor. Het is de bedoeling dat het een leuk weekend wordt…). En dus was het bij een gevoelstemperatuur van -15 ineens te koud om buiten te trainen en kon het hardlopen niet door gaan. Gelukkig was het nog mogelijk om op het laatste moment een sporthal te huren en kon de buitentraining vervangen worden door een zaaltraining.

We begonnen de training met een spelletje. De groepjes konden met oefeningen geld verdienen, wat ze steeds in konden zetten om meer geld te verdienen. Er werd fanatiek gespeeld, maar spannend was het niet. Het team van Ann, Robin, Claire en Erik W. had zoveel geld dat de meeste tegenstanders weigerden hun vermogen te tellen. Na het spel was het tijd om onze echte korfbalkunsten aan de lokale hangjongeren te vertonen. Het kan niet anders dan dat ze enorm onder de indruk waren, want het absolute hoogtepunt van het partijtje was volgens Erik W. dat Carsten de bal naar Iris gooide... Je had er bij moeten zijn. Denk ik.

Na de training konden we de rest van de middag chillen, spelletjes spelen en ons opladen voor de avond. Want na het avondeten stond er al weer een nieuw spel op het programma. Sjors en Kevin hadden een zestal korte spellen bedacht die de verschillende groepjes tegen elkaar moesten spelen. Zo konden we monopoly spelen binnen een kwartier, was er een estafette, jenga met extra regels en pictionary. De spellen hadden vooral met elkaar gemeen dat als je het niet goed deed je shotjes moest drinken. Of dat je anders je tegenstanders kon laten drinken. Het maakte het wel lastig om te bepalen wie nu had gewonnen. Want ben je echt de verliezer als je meer moet drinken?

Afbeelding

Om elf uur moesten we ineens opschieten want de bus stond al voor de deur. Deze bracht ons naar Tilburg voor een bezoek aan het bruisende centrum van de stad. We kwamen uit in een kroeg die ongeveer twee meter breed was. Nadeel was dat iedereen de hele avond langs ons moest richting wc, garderobe en zo. Voordeel was dat je altijd lekker dicht bij de bar was om een nieuw rondje shotjes te bestellen. Of bier, wodka, wijn. Dat ook in een soort shotglaasjes werden geschonken. Maar het was wel weer erg gezellig en voor we het doorhadden stond de buschauffeur al weer op ons te wachten om ons terug naar het huisje te brengen. In de groepsaccommodatie vormde zich al snel een lange rij voor de keuken, waar Nick de Boer iedereen nog even van tosti’s voorzag zodat we allemaal goed konden slapen.

Op zondagmorgen was het al weer tijd om na het ontbijt de tassen in te pakken en het huisje schoon te maken. Gelukkig was het nog niet helemaal het einde van het trainingsweekend, want voor we naar Den Haag terug gingen, stopten we nog even bij het Ireen Wüst IJscentrum in Tilburg om te schaatsen. Niet iedereen had zin om zich hier uit te sloven, maar de overgrote meerderheid bond de schaatsen onder. Eerst om op het middenterrein even te oefenen. Geen overbodige luxe. Maar nadat Souf met de rollator en Chris voortgetrokken door Erik W. een beetje doorhadden konden we naar de 400 meter baan. Tenminste dat zeiden ze, maar deze baan was echt veel langer dan waar ze tijdens de Olympische Spelen op schaatsen. Dat kan niet anders.


Afbeelding


Anderhalf uur en vele baanrecords verder was het dan echt tijd om te gaan en kwam er een einde aan opnieuw een zeer geslaagd trainingsweekend. AC nogmaals bedankt voor het perfecte regelen van het weekend. Volgend jaar hopelijk weer!