Nieuws

De Vrijwilligers Doen Dag

Activiteitencommissie

Het seizoen is bijna afgelopen, de laatste puntjes druppelen binnen, de laatste trainingen worden gegeven en er staat nog 1 bestuursvergadering te wachten.

In alle lagen hebben onze vaste vrijwilligers (zie de Wonderlijst, minimaal 1 punt) zich het afgelopen seizoen vol ingezet - van coaches tot commissieleden, van webmaster tot theedoekenwasser. Al deze vrijwilligers willen wij als GKV bestuur bedanken op de eerste officiële GKV vrijwilligersdag "De Vrijwilligers Doen Dag (DVDD)" op zaterdag 14 juni. In ieder geval met een gratis BBQ, maar natuurlijk ook met gelauwerde uitspraken van uw Praeses.

Maar er is meer. Deze dag willen we ook gebruiken om te werken aan het heden, verleden en toekomst van GKV. We willen dan ook IEDEREEN (ouders, leden, vrienden van) uitnodigen om een gratis BBQ te verdienen.  Hoe dan?

 

Verleden

GKV bestaat binnenkort 100 jaar, dat verdient niet alleen een groot feest maar ook een groot archief met herinneringen. Een club bestaat, het leeft, vanwege en door haar historie. Deze dag is perfect om bijv. het archief uit te pluizen. Foto's af te stoffen maar ook : verhalen opschrijven (over Jan Drees, Theo Lammers en andere échte GKVers) foto's kopieren, etc.

 

Heden

"Roeien met de riemen die je hebt" geldt in dit geval voor ons clubhuis en financiële middelen. Wij zorgen voor hout, spijkers, verf, textiel en canvas. Hiermee willen we een gezellige kantine maken met verplaatsbare lounge banken en speelhoek. Kun je goed timmeren? Maak dan een nieuwe bank, een rookpaal, een groot nieuw (verplaatsbaar) scoreboard met sponsorplek voor het veld of nieuwe trainingsmaterialen om onze jeugd te leren vangen en gooien en scoren (vraag naar ideeën bij Steven). Offf.... als je getalenteerd ben in tekenen/schilderen - maak een schilderij voor de kantine of mooie iconische borden (bijv. voor de WC's, Kantine, Keuken, Kleedkamers, Rookpaal, etc) .  Of help mee met de jaarlijkse Grote Schoonmaak. Ben je goed in Media en Fotografie? Loop de dag rond voor interviews en foto's die het volgende jaar op de website komen. Er zijn werkelijk 1001 kleine klusjes die al meer dan een jaar liggen waar we ongelooflijk blij van worden als ze opgepakt worden.

 

Toekomst

De toekomst is dichterbij dan je denkt. Om te overleven hebben we ideeën nodig. Goede ideeën, maar vooral ook veel, zodat we kunnen kiezen wat op dit moment bij onze vrijwilligersgroep past. Dit kunnen ideeën zijn over nieuwe financiële middelen, maar ook over nieuwe activiteiten die GKV zou moeten ontplooien. Of ideeën om meer leden en vrijwilligers te werven. Het belangrijkste is dat de ideeën allemaal opgeschreven worden en goed onderbouwd, zodat ze daarna meegenomen kunnen worden in bestuursvergaderingen. 's Avonds zal er een brainstorm vergadering gehouden worden met enkele (oud) leden van GKV over "Het Buurthuis van de Toekomst" een plan van de Gemeente Den Haag. Ben je nog niet gevraagd maar heb je wel heel erg interesse om mee te denken over de toekomst, geef je dan op!

 

Er is dus voor iedereen wat. Kleine klusjes, grote klusjes. Met het hoofd of met de handen, maar in elk geval met het geel-zwarte hart :D En... het moet die dag af zijn. Dus heb je de 14de zin in een gezellige en verzorgde dag met afsluitende BBQ? Heb je dit jaar veel of juist niet veel vrijwilligerswerk gedaan en heel veel zin om in een dag "ons cluppie" nog mooier te maken?

Geef je dan op : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Vermeld graag je naam en de klus die je wilt doen. Als je het niet weet is je voorkeur voor heden, verleden of toekomst ook prima.

Bedankt! Ik hoop dat we veel BBQ pakketten moeten bestellen ;)

Namens het GKV bestuur,
Steven Bos.