Rookbeleid aangepast - Gemeente Den Haag

Rookbeleid per 13 augustus 2018 (gewijzigd per juli 2021)

Het sportcomplex van GKV is rookvrij. Dit betekent dat er niet gerookt mag worden binnen de hekken. We doen dit, omdat we het goede voorbeeld aan de kinderen willen geven en hen willen laten sporten op een rookvrij sportterrein.

De gemeente Den Haag heeft bepaald dat alle sportparken vanaf 1 juli 2021 rookvrij zullen moeten zijn. Dat geldt voor zowel alle binnenruimten als buiten de kantines op en rondom de velden.
In een toelichting laat de gemeente aan de sportclubs weten dat alle huurovereenkomsten in deze zin worden aangepast. Alle sportclubs in Den Haag moeten hieraan gaan voldoen. 
Dit laat de gemeente aan de clubs weten: In het Haags Sportakkoord dat afgelopen herfst door het college is gepresenteerd, staat dat de gemeente voornemens is om alle sportparken van sportverenigingen in Den Haag in 2022 rookvrij te maken. De gemeenteraad heeft echter de motie aangenomen om al vanaf het nieuwe sportseizoen per 1 juli 2021 de sportparken van de sportverenigingen rookvrij te maken. 
In vervolg op dit besluit zullen de huurovereenkomsten met sportverenigingen die bij de gemeente huren worden aangepast. De huurders ontvangen nog een aparte mail met informatie. De overige verenigingen worden op deze manier geïnformeerd over het rookvrij maken van hun sportpark.

Wat betekent een rookvrij sportpark?
Een geheel rookvrij sportpark zonder enige uitzonderingen betekent:

  • Binnenruimten zijn geheel rookvrij.
  • Het gehele buitenterrein is ook rookvrij: de entree en alle ruimte binnen de hekken of andere begrenzing van het sportpark zoals de velden, langs de l​ijn, het terras en de tribune.
  • Het rookvrij-beleid is structureel en geldt voor iedereen: leden, vrijwilligers, medewerkers én bezoekers.
  • Bordjes of andere aanduidingen kunnen aangeven dat het buitenterrein rookvrij is.
  • E-sigaretten en nieuwe tabaksproducten (zoals verhitte tabak) passen niet bij een rookvrij sportpark en zijn eveneens verboden.

Voorheen waren de uitzonderingen bij GKV: Er mag gerookt worden op het terras na 21:00u mits de jeugd weg is (Kangoeroes t/m A-jeugd) en Er mag gerookt worden op het terras tijdens GKV Feesten. Door het beleid van Gemeente Den Haag gelden deze uitzonderingen nu dus niet meer bij GKV. 

Mocht je toch behoefte hebben aan roken? Dan kan dit dus buiten het hek. Het liefst uit het zicht van de kinderen, want: zien roken, doet roken. Kies er dan ook voor om de entree vrij te houden. Er zal een prullenbak naast het hek geplaatst worden om de gebruikte sigaretten in weg te gooien. Zorg er met elkaar dan ook voor dat onze entree netjes en sigaretvrij blijft!

 

 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag 11:00 - 22:00

Binnenkort

Categorieën

Nieuw clubhuis

0 Stenen

2000 Stenen

€ 0,00

€ 100.000,00