We zijn weer begonnen.

Afgelopen zaterdag 11 september was de start van de veldcompetitie 2022/2023.

Voordat het zo ver was moesten er ook dit jaar de nodige voorbereidingen worden getroffen. En dat ging niet maal niet helemaal van een leien dakje. De eerste complicatie waren de trainers. De meeste teams waren voorzien, maar er was nog geen trainer voor de selectie. Vorig seizoen had Michael Barendse aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. De TC (= Mathijs) is toen op zoek gegaan naar een vervanger, maar dat was nog niet zo gemakkelijk. Op een gegeven moment waren zelfs alle mogelijkheden uitgeput. Begin juli hebben we daarom het KNKV ingeschakeld. Dat ging via een chatgroep voor voorzitters van korfbalverenigingen uit de regio Haaglanden en via een site voor korfbaltrainers. Mathijs had het echter nog niet opgegeven, en was weer in gesprek met enkele ‘oude’ bekenden. Eind vorige maand, vlak voor de start van de trainingen, leverde dat gelukkig een positief resultaat op. Met dank aan Mathijs kunnen we nu, voor zover dat nog noodzakelijk is, het trainersteam voor de GKV-selectie aan jullie voorstellen. Allereerst Sander Baars, die aan aantal jaren geleden onze selectie al trainde, en met succes. Sander neemt de training van vrijdag voor zijn rekening, en gaat het 1e tijdens de wedstrijden coachen. Dan hebben we natuurlijk ook nog de woensdagavond. Op die avond gaat Nick van der Zee, die zelf recent nog deel uit maakte van GKV 1, het 1e  en 2e trainen.

We zijn erg blij dat Sander en Nick GKV uit de brand willen helpen. Hun eerdere banden met onze vereniging zullen ongetwijfeld hebben bijgedragen aan hun beslissingen om te helpen. Zo zie je maar dat je op oude vrienden altijd kan rekenen.          

Op woensdagavond werden we verrast met een nieuwe hindernis, en wel in Sportlink. Dat is een geautomatiseerd systeem van het KNKV, waarin alle KNKV-leden zijn opgenomen, en dat ook gebruikt wordt voor de competitie. Alle verenigingen hebben hun teams daarin verwerkt. De bond zet alle competitiewedstrijden er in, en de scheidsrechters gebruiken het bij het invullen van het digitale wedstrijdformulier en de controle van de spelers. Voor dat laatste is het uiteraard nodig dat per team bekend is welke spelers erin spelen. Die koppeling moet elke club zelf in Sportlink aanbrengen, en dat was helaas bij GKV nog niet gebeurd. Dat moest dan wel voor het weekend alsnog gedaan worden, want anders zouden er geen wedstrijden gespeeld kunnen worden. Een klein groepje – de drie M’s (Mathijs, Maykel en Michiel) en de twee vF’s (dochter en vader vFr) - is snel aan de slag gegaan om dit probleem op te lossen. Donderdag is uitgezocht hoe de procedure in elkaar steekt, en autorisatie aan Iris gegeven om de competitiegegevens in Sportlink in te vullen. Daarmee kon zij vrijdag, na wat discussie over de status van sommige leden, alle spelers aan een team kon koppelen. Mooi dat deze spoedklus zo snel geklaard kon worden.

Na deze ‘last minute’-klus stond dus niets de start van de competitie zaterdag nog in de weg. Het was lekker weer en alle GKV-ers hadden veel zin om hun krachten te meten met andere teams. 

Op ons veld speelden 2 en 1 na elkaar tegen Roda. Voor de wedstrijd van 2 was geen KNKV-scheidsrechter beschikbaar, dus GKV moest daar zelf voor zorg dragen. Niet ideaal met seniorenteams die allemaal gelijktijdig of vlak na elkaar moesten spelen. Uiteindelijk is ook dat goed gekomen: Sander heeft de eerste helft gefloten (dat kan hij dus ook nog…..) en Mathijs nam het daarna in de tweede helft over. Na een stevige wedstrijd won het 2e met een doelpunt verschil.

Ook het duel tussen GKV 1 en Roda 1 was af en toe een forse krachtmeting. Helaas verloor ons team deze wedstrijd. We hebben er echter alle vertrouwen in dat het dit seizoen gaat lukken om wedstrijdpunten te pakken.

Overigens was de nederlaag van GKV 1 de enige van dit weekend. Alle andere ploegen hebben namelijk hun wedstrijd gewonnen. Een veelbelovend begin van de competitie!            

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 18:00 - 22:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag 18:00 - 22:00
Zaterdag 10:15 - 21:57
Zondag Gesloten

Nieuw clubhuis

0 Stenen

2000 Stenen

€ 0,00

€ 100.000,00
Green Oil