Wat is het weer fijn langs de lijn

Na de geslaagde opening van het jubileumjaar vorige week was het afgelopen zaterdag 18 september weer een dag vol thuiswedstrijden.

Geschreven door Ralph von Franquemont op maandag, 20 september 2021

De dag begon op de Bezuidenhoutseweg met de training van de ‘kleintjes’, de Kanga’s en de E/F-jes. Twee leuke groepjes worden elke week op een speelse wijze vertrouwd gemaakt met de basisbeginselen van onze mooie korfbalsport. Daarna waren achter elkaar de D1 en het derde aan de beurt. De D1 slaagde er in om Phoenix met een 6-5 overwinning naar huis te sturen. Ook de spelers van GKV 3 sloten hun duel winnend af. Weidevogels werd met 16 – 11 verslagen.

 

Daarna was het tijd voor het hoofdprogramma. Ik wil uiteraard niets afdoen aan de prestaties van de andere teams, maar de wedstrijden van de selectie blijven toch altijd wel bijzonder. In korte tijd begon het veld vol te stromen. Ouders, grootouders, broers, zussen van het eerste en tweede, en ook diverse oud-spelers kwamen in groten getale naar de wedstrijden kijken. Ook spelers van jeugdteams en hun ouders waren komen opdraven. Het leek wel een soort reünie, want veel mensen hadden elkaar een klein jaar geleden voor het laatst gezien. Een prachtig gezicht was het, en dat ook nog met een mooi herfstzonnetje. En ‘hier en daar’ was het enthousiasme zo groot, dat er meteen al een voorschotje werd genomen op het opheffen van de beruchte 1 ½ meterregel op 25 september. GKV 1 en 2 moesten beide tegen ODO spelen. Wedstrijden tussen Haagse teams en clubs uit het Westland zijn altijd bijzonder, en dat was zaterdag ook zo. Het eerste duel tussen GKV 2 en ODO 2 verliep vrij voorspoedig. In korte tijd werd een voorsprong van 4 – 0 gehaald. ODO kon daar weinig meer tegen aanrichten. Ook hier was 16 – 11 de eindstand.

 

Daarna kwam de wedstrijd tussen het 1e en ODO 1. Van het begin af aan was dit duel erg spannend. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel. De onderlinge duels tussen de spelers werden soms op het scherpst van de snede uitgevochten. De scheidsrechter moest regelmatig ingrijpen om de verhitte gemoederen af te koelen. In de tweede helft keek ons eerste een behoorlijke tijd tegen een achterstand aan. Langzaam werd deze echter ingehaald. Toen uiteindelijk een gelijke stand werd bereikt, was het verzet bij ODO eigenlijk wel gebroken. De laatste minuten liep GKV vervolgens uit. De eindstand op het scorebord gaf voor het enthousiaste GKV-publiek een welverdiende 18 – 14 uitslag te zien. Daarbij hadden trouwens de GKV - dames een groot aandeel in de score. Mooi hè, zo’n gemengde sport. En laat ik dan niet vergeten te melden dat ook het andere GKV-team dat zaterdag speelde succesvol was. De C1 speelde gelijk in en tegen Maassluis (6 – 6).  

 

Komende zaterdag 25 september is er een beperkt aantal thuiswedstrijden op ons veld, de A2 en de C1 spelen achter elkaar vanaf 12.00 uur. De zaterdag daarna echter zijn er weer veel thuiswedstrijden. Vanaf het eind van de ochtend spelen op 2 oktober na elkaar D1,  A1,  2,  1 en tot slot 3 weer op ons veld. Laten we met z’n allen onze teams dit seizoen weer ondersteunen bij ons cluppie! Als het dan net zo gaat als afgelopen zaterdag dan beloof ik iedereen veel kijkplezier! Graag tot ziens op ons veld.  

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 18:00 - 22:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag 18:00 - 22:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Categorieën

Grote Clubactie

96 Loten

416 Loten

230,40

€ 1 000,00