Nieuws

Hoera, we mogen weer een partijtje!

Een week geleden heeft premier Rutte op de voorlopig laatste corona-persconferentie verteld dat vanaf 1 juli weer veel maatregelen versoepeld kunnen worden. Toch moeten we ook nog een aantal voorzorgsmaatregelen in acht blijven nemen om een ‘tweede golf’ zoveel mogelijk te voorkomen.

Geschreven door Ralph von Franquemont op vrijdag, 3 juli 2020

Ook in de sportwereld kunnen we nu weer stappen zetten naar het ‘oude normaal’, aangezien de situatie rondom corona aanzienlijk is verbeterd. Veel van de huidige beperkingen gelukkig zijn opgeheven. Op basis van het aangepaste protocol van NOC*NSF en de aanvullende richtlijnen van de gemeente blijven de volgende basisregels echter nog steeds van kracht:

  • Bij klachten thuis blijven en zo snel mogelijk testen;
  • Personen van 18 jaar en ouder moeten nog steeds 1½ meter afstand in acht nemen. Dat geldt echter niet meer indien er gesport wordt (zie hieronder);
  • Was vaak de handen met water en zeep, juist voor en na bezoek aan sportlocaties;
  • Materiaal moet na sporten worden schoongemaakt.

Vanaf woensdag 1 juli gelden de volgende versoepelingen:

Faciliteiten:
De kantine mag, na de schoonmaak van de afgelopen dagen, weer open. Houdt echter wel rekening met elkaar en denk aan de 1½ meter afstand. Voorlopig hebben we, mede gezien de naderende zomervakantie, een beperkt assortiment; De kleedkamers, douches en toiletten mogen ook weer open. Aangezien er de komende tijd alleen getraind wordt, zal dat in principe beperkt gebeuren. Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt de 1½ meter. Houdt bij het betreden en het verlaten van ons terrein en op het gras rekening met 1½ meter onderlinge afstand. Op het kunstgras hoeft dat tijdens training en wedstrijden niet.

Trainers:
Deze dienen geforceerd stemgebruik (schreeuwen) te vermijden. Daarnaast moet t.o.v. sporters van 13 jaar en ouder een afstand van 1½ meter te worden gehanteerd. Voor jongere kinderen is dat niet nodig. Informeer bij het begin van de training nog wel even naar de gezondheid van de sporter en zijn/haar familie.

Sporten/trainen:
Alle sporters, ongeacht hun leeftijd mogen tijdens training en wedstrijd weer normaal spelcontact hebben. Buiten normale contactmomenten is echter geen fysiek contact niet toegestaan. Denk bv. aan high fives bij doelpunten en wisselen. Voor sporters van 18 jaar en ouder geldt voor en na de training/wedstrijd nog steeds de verplichte 1 ½ meter.
Gelukkig is publiek, dus ook de ouders, weer welkom bij trainingen/wedstrijden, maar er moet wel verplicht 1 ½ meter afstand worden gehouden, tenzij er sprake is van een gezinsverband. Langs de lijn zullen we ons een beetje moeten inhouden, want geforceerd stemgebruik is niet toegestaan, dus geen spreekkoren en geschreeuw, niet juichen, niet zingen. Als er een mooie GKV-actie of –doelpunt te zien is, zijn we daar dus zachtjes enthousiast over.
Ook mogen er weer competitiewedstrijden gespeeld worden. De start van de KNKV-competitie is voorlopig zaterdag 5 september. En als alles goed blijft gaan mogen we vanaf oktober ook weer de zaal in voor training en competitie.

Het ziet er allemaal dus weer een stuk normaler uit. Als we allemaal rekening houden met deze richtlijnen kunnen we weer gezellig met elkaar onze mooie korfbalsport blijven beoefenen. Veel plezier daarbij, houdt rekening met elkaar en blijf gezond.

Nieuwste taken

Geen taken gevonden

Categorieën