Nieuws

Van de achtergrond naar de voorgrond

Bestuur

Yes! De zon fleurt weer op, het gras, ons gras - het lastige gras voor menig tegenstander - kijkt weer trots en fiers naar boven. Om even later weer gemaaid te worden.

Heerlijk is het om weer buiten te zijn. Helaas is het einde van het seizoen al aanstaande. Kort en onvolledig terugblikkend  is dit seizoen minstens zo mindblowing geweest als vorig jaar. Hoogtepunten van vorig jaar waren dat na 10 jaar rood nu weer zwarte cijfers werden geschreven, de eerste metamorfose van de kantine afgerond was EN de terugkeer van ons eerste in de 2e klasse. Een waanzinnige prestatie onder leiding van de GKV iconen van Driel en Kooper en een leger aan vrijwilligers. Voor de hoogtepunten van dit jaar pak ik de leidraad van het bestuur erbij, onze 5 pijlers genaamd "iKLIK" - ICT, Kunstgras, Ledengroei, Inkomsten en 2e Klasser.

 

 

ICT

De lancering van de website is voltooid. De komende tijd zal de website verder worden opgepoetst en voorzien van nieuwe - super handige - snufjes. Het Masterplan ICT voor de komende 5 jaar beschrijft eisen en wensen die het werk van vrijwilligers vereenvoudigd en communicatie verhelderd en krijgt een diepe integratie met andere processen binnen GKV.

Kunstgras

De eerste stappen voor het realiseren van kunstgras zijn gezet. Volgend jaar zal een scheidsrechters verdienmodel worden uitgerold die helpt met de dure aanschaf. Er zal op de website een "kunstgras meter" komen. Een behoorlijke meevaller is dat de nieuwe KNKV afmetingen van 25x 50m naar zaal afmeting (20x40m) gaan en daarmee 1/3 goedkoper wordt. Nog steeds hebben we het dan minimaal over een bedrag van 100.000 Euro zonder gemeentelijke subsidie. Er ligt een grote kans door een maatschappelijk verantwoorde sportvereniging te worden subsidie te krijgen.

Ledengroei

De afgelopen 7 jaar zijn we stabiel gebleven qua leden aantallen. Dit jaar zullen aan het eind van het seizoen een aantal senioren en jeugd spelers ons verlaten, waarbij in absolute aantallen de vertrekkende spelers groter zijn dan de nieuwe leden. We betreuren elk vertrekkend lid maar begrijpen ook dat in een tijd van intense strijd om de vrije tijd en vooral ook werk, studies en stages in het buitenland,  onderdeel is van het  Nieuwe Leven. We wensen alle vertrekkende leden ongelooflijk veel succes met hun nieuwe uitdagingen.

Inkomsten

Ook dit jaar schrijven we zwarte cijfers en  blijven we zoeken naar een nieuwe, stabiele bronnen van inkomsten. Het zuinige penningmeesterschap van Patty, het harde werken van Joleen voor de bar en verhuur begin dit jaar en Egbert nu zijn een belangrijke bron van inkomsten geweest. Het annuleren van de schoolkorfbal toernooien door de gemeente heeft wat financiële aderlatingen gehad, maar de Hoogvliet paspoort actie, succesvol opgezet door Els en Tom de Boer heeft iets gecompenseerd. Ook de teruggang van sponsors en kantine verhuur en vooral dreiging van zaalhuur verhoging baart zorgen. Met de nieuwe vorming van een sponsorcommissie, de noodzakelijke verhoging van contributie en de eerste acties omtrent het worden van een Buurt van de Toekomst zorgen we dat GKV in de toekomst waterproof blijft. Ook onderzoekt het bestuur de plaatsing van papier en kleding containers. Het blijft voorlopig 10tjes werk, maar dat hoort bij een kleine club.

2e Klasser

Sinds 15 jaar speelt GKV weer mee voor de leuke prijzen door de promotie van het 1e naar ook de 2e klasse zaal.  De visie om een stabiele 2e klasser te worden kan alleen gehaald worden als er aansluiting is van de overige teams. En die is er! Dit jaar is het 2e gepromoveert naar de 3e klasse en ook GKV 3 promoveerde naar de 4e klasse. De junioren spelen mee in de top van de 1e klasse. Rick, Jan, Kevin als coaches en TC voor het faciliteren, fantastisch werk. Met het aantrekken van de nieuwe hoofdcoach Sander Baars die Rick Nell naar 4 succesvolle jaren vervangt hoop het bestuur deze lijn door te zetten.

Onderdeel van de stabiele 2e klasse is het goed opleiden van de jeugd en het aanleveren van scheidsrechters ivm punten mindering en financiele boete. Dit jaar hebben 9 KT2 coaches opgeleid en zullen we volgend jaar er weer 10 gaan opleiden. Ook is Mathijs lid geworden van de TC om zo de jonge en ervaren coaches te voorzien van tips en een Masterplan De Rode Draad. Daarnaast zijn er dit jaar weer nieuwe scheidsrechters bijgekomen die hun Basis B diploma hebben behaald. Super! De ScheidsrechtersCommissie (Carsten) heeft dit jaar WEER waanzinnige resultaten neergezet. Geen prestatie boete van de bond en beperkte financiële boete door het veelvuldig fluiten van Tim, Tom de Boer en Carsten buiten GKV.  Ook is er een geautomatiseerd programma ontwikkelt dat scheidsrechters automatisch indeelt op niveau en beschikbaarheid. Heren bedankt, Carsten we gaan je echt missen.

 

 

Kortom ook dit jaar weer een bijzonder jaar. Op het programma, zie ander artikel "agenda einde seizoen", staat nog het Theo Lammers 21 toernooi en Familiedag, 2 toernooien en De Vrijwilligers Doen Dag. Hier zijn op de website artikelen over geschreven. Ik hoop dan zo veel mogelijk mensen weer te mogen bedanken voor hun tomeloze inzet.

Met oa. het lanceren van de nieuwe website keert voor mij als voorzitter ook weer een nieuwe periode aan, waarbij ik meer tijd zal hebben om te werken op de voorgrond. In de behoorlijk drukke periode op de achtergrond heb ik veel dingen gezien en geleerd en hoop deze om te zetten in successen. Een van mijn ervaringen op de achtergrond was genieten van het succes van Soufyan en Ali als korfbal internationals, spelend voor het Marokkaanse team. Naast training en coaching van korfbalheld André Kuipers hebben zij ook belangrijke ervaring opgedaan. GKV is super trots op jullie.

 

Dictum factum. Dixi. (wat is gezegd is gezegd, ik heb gesproken)

Praeses

 

PS  Kort terugblikkend op de Jan Drees : heerlijk om weer een "hele Drees" met E1 en Recreanten gespeeld te hebben. Achilles zorgde voor een top team, met zelfs oude liefhebbers die al jaren niet meer gebald hebben. GKV verzorgde een team bestaande uit ons levende canon, met legendes als Kees de Boer, Erik van Driel (doelpunt numero 1!), Wim Leenen en Guus Staal (coach) en helden als Marleen Koerselman, Tobias Niemeijer, Liza, Niki en Marjolein.  Helemaal top en nu al zin in de volgende editie.