Het zaalseizoen 21/22 is voorbij ....... maar .... Kom aanmoedigen!

Het zaalseizoen 21/22 is voorbij ……..

In het afgelopen najaar begonnen we, na de eerste helft van de veldcompetitie, vol goede moed aan het nieuwe zaalseizoen. Alle korfballers konden weer in de zaal wedstrijden spelen. Helaas was na een paar weken de feestvreugde alweer voorbij. Corona zorgde er voor de zoveelste keer voor dat de competitie moest worden afgebroken. Dat duurde tot eind januari. Aan het coronafront was er sprake van hoopvolle verbeteringen. Toen er eind januari weer gespeeld kon worden, waren er in november en december ’21 dus al wat wedstrijden gespeeld. Daar is door de bond op verschillende wijze mee omgegaan.

Voor het breedtekorfbal (bij GKV het 3e en de jeugd) is besloten de zaalcompetitie gewoon voort te zetten. De uitslagen van deze eerdere duels tellen mee in de competitie. Bij de resterende wedstrijden zijn er ook de nodige uiteindelijk niet gespeeld, bv. door een tekort aan spelers als gevolg van een corona-uitbraak. Daardoor hebben de korfbalteams in de zaal soms een ongelijk aantal wedstrijden gespeeld. Ondanks het vertekende beeld is het toch aardig om, nu afgelopen zaterdag de laatste wedstrijden gespeeld zijn, eens te kijken hoe de GKV-teams het er vanaf hebben gebracht.

S.3 heeft met drie wedstrijden een bescheiden aantal duels afgewikkeld, waaruit 3 wedstrijdpunten werden gehaald. 
De A.1 heeft meer wedstrijden gespeeld, nl. 10 van de geplande 12. Daarbij hebben ze van het begin af aan meegedraaid in de top. Uiteindelijk hebben ze het helaas moeten afleggen tegen Avanti, maar zijn ze wel op een eervolle gedeelde tweede plaats geëindigd.
De A.2 heeft ook een sterk seizoen achter de rug. Bijna alle wedstrijden konden worden gespeeld. Afgelopen zaterdag leverde een overwinning op het sterke ODO een eerste plaats op. Hulde voor dit team!!
Het C.1 team eindigde uiteindelijk op een vijfde plek. De D.1 bracht het er iets beter af met een vierde plaats.

Vergeet daarnaast niet de Kangoeroes en de Fjes. Elke zaterdag zijn zij op een speelse manier meer (korfbal)vaardigheden aan het leren en je ziet ze elke week vooruitgaan. De toekomst!

Tot zover de breedtecompetitie.   

………… maar nog niet voor de GKV- selectie

Het resterende deel van de wedstrijdcompetitie is door het KNKV anders aangepakt. Besloten is om alle wedstrijden van november en december te laten vervallen, en in januari met een schone lei te beginnen. Daarbij zijn de poules van acht teams opgedeeld in twee poules van vier ploegen, die een volledige competitie afwerken. Na deze speelronde zouden play off-wedstrijden moeten bepalen welke ploegen promoveren of degraderen.

Zowel de S.1 als GKV 2 hebben een uitstekend zaalseizoen gedraaid. En dat ondanks de nodige tegenslagen met blessures, corona, griep en een triest overlijdensgeval.

Het eerste team was in de 3e klasse ingedeeld in een poule met twee sterke teams (VZOD en onze ploeg) en twee zwakke broeders. GKV 1 heeft van de zes duels er vijf gewonnen. Zoals verwacht waren de twee wedstrijden tegen VZOD cruciaal voor de eindstand. Het eerste duel werd uit met 25 -16 verloren. Deels kwam dat doordat GKV als gevolg van vakantie en blessures niet op volledige sterkte konden opereren. Dat was wel het geval bij de thuiswedstrijd, die met 25 – 11 door ons 1e werd gewonnen. Daardoor is het eerste als nr. 1 in de poule geëindigd.

GKV 2 heeft slechts een wedstrijd verloren, en eindigde vorige week in hun poule in de reserve 2e klasse als koploper.

Nu S.1 en S.2 beide kampioen zijn geworden in hun poule moeten ze de komende weekeinden elk twee beslissingswedstrijden spelen voor promotie. Het eerste speelt twee keer tegen Madjoe 1 en tegenstander van GKV 2 is Sporting Trigon 2. De eerste wedstrijden zijn komend weekend thuis in Overbosch. Het eerste speelt om 12.00 uur, terwijl GKV 2 daarna om 13.30 uur aan de bak moet. Een mooie gelegenheid dus voor onze vereniging om onze spelers aan te moedigen. Hopelijk zijn de tribunes die middag gevuld met GKV-supporters!!         

De uitwedstrijden zijn op 16 april in de Leidse regio. Overigens wordt die zaterdagmiddag om 16.00 uur ook de jaarlijkse Korfbal League finale gespeeld in Ahoy. Die wedstrijd wordt ook live uitgezonden bij de NPO. Korfbalspektakel genoeg dus.     

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 09:45 - 12:15
Zondag Gesloten

Categorieën

Nieuw clubhuis

0 Stenen

2000 Stenen

0,00

€ 100 000,00