Het was een mooi jubileumfeest

 

Op zondag 3 juli was het eindelijk zo ver. We konden onze honderdste verjaardag vieren, maar dan wel met een kleine zeven maanden vertraging. En gevierd hebben we het zeker! De eerste festiviteiten starten al om 11.00 uur met het klassieke Theo Lammers-toernooi, ook wel bekend als het 21-en. Daarmee waren verschillende koppels tot ongeveer 16.00 uur zoet. De kleintjes konden zich vermaken met een springkussen, en genieten van popcorn of een suikerspin. Ook was er de mogelijkheid om geschminkt te worden door de bij GKV al bekende mensen van ‘Arts and Faces’. Die kans lieten veel kinderen niet lopen, en er waren zelfs verschillende jonge senioren met prachtig gekleurde gezichten. ’s Middags kwamen de mensen van ‘Mymer’ het veld op, die het boogschieten demonstreerden. Uiteraard konden geïnteresseerde feestvierders ook zelf proberen of ze de roos konden raken.

Rond 14.00 uur melden zich de eerste oud-leden op het veld. Met hun eerdere komst was er meer tijd en ruimte om terug te kijken naar 100 jaar GKV. In de loop van de middag verzamelden zich enkele tientallen oud GKV-ers op het zonnige terrein. Dat leidde tot een feest van herkenning, soms na een hint over de identiteit wat na tientallen jaren elkaar niet gezien te hebben af en toe nodig was. Verder konden oude herinneringen opgehaald worden, waarbij de door Guus, Peter en Maykel samengestelde tentoonstelling een mooie waardevolle aanvulling was. En natuurlijk werd er bijgepraat over hoe het leven er anno 2022 voor staat. Ook werden verschillende oude vriendschappen nieuw leven ingeblazen door het uitwisselen van contactgegevens.

De jubileumreceptie stond vanaf 16.00 uur op het programma. Na een halfuur was het mijn beurt om als  praeses - voorzitter dus – het officiële deel van de dag voor mijn rekening te nemen. Gestart werd met de uitreiking van de bekers voor het 21-en. De eerste prijs was voor Jalil en Remy. Mathijs en Nick werden tweede. Daarna werd via een aantal thema’s wat verteld over de geschiedenis van GKV: van de ‘geboorte’ op 6 december 1921 op het Gymnasium Haganum tot  3 juli 2022 op de Bezuidenhoutseweg.

Vervolgens werd terug gekeken op het voorbije seizoen 2021/2022. Allereerst kwamen de kampioenen aan de beurt. Er waren medailles voor de A1 (veld najaar en voorjaar), de A2 (eveneens najaar en voorjaar), de S1 (zaal) en tot slot de S3 (veld). Verschillende spelers kregen meerdere medailles. Daarna werd selectietrainer Michael in het zonnetje gezet. Hij gaat GKV verlaten, en neemt na de vakantie Madjoe onder zijn hoede, dat overigens een klasse lager speelt dan GKV 1. Michael werd bedankt voor zijn inzet als trainer, dat een paar maanden geleden leidde tot het kampioenschap van het eerste en promotie naar de 2e klasse zaal. Ook werd nog even stil gestaan bij Michael’s professionele carrière als eigenaar van een DJ-school. Daarmee verzorgde hij begin 2021 voor GKV een online verzoekprogramma. Een mooie manier om in een van de lockdown - periodes toch een beetje contact met elkaar te hebben.       

Volgend onderwerp waren de vrijwilligers, een onmisbaar onderdeel van het verenigingsleven. Het bestuur waardeert de inzet van de tientallen GKV-vrijwilligers zeer, en hoopt ook het komend seizoen weer een beroep op de leden te mogen doen. Aangekondigd werd dat op korte termijn leden benaderd zullen worden om hun belangstelling voor (verwachte) vacatures te peilen. Speciale aandacht was er voor de Vrijwilliger van het jaar. Dit maal was dat Rob van Zoelen, die met veel enthousiasme en energie probeert allerlei mankementen aan onze kantine op te lossen. Voor zijn vele uren die hij in GKV heeft gestoken ontving hij naast een mooie bos bloemen een groot applaus. Hopelijk zal zijn werk over een aantal jaren minder noodzakelijk zijn, omdat de vereniging onderzoekt of de komende jaren nieuwbouw haalbaar is.  

Aan het eind van de middag was het tijd voor het laatste sportieve deel van de dag, het ‘ver schieten’. Na een wedstrijd waaraan tientallen mensen, jong en oud, (oud-)lid en geen lid, deelnamen kwam Dick Kooper, oud-voorzitter en niet-spelend lid, als onverwacht overwinnaar uit de strijd. Gehuld in een ADO-shirt nam hij trots de felicitaties en beker in ontvangst. Alle leden konden tussendoor ook nog hun eigen fraaie GKV-bidon pakken, met veel dank aan onze huissponsoren Kees de Boer en Erik van Driel.

De Activiteitencommissie was de hele dag al druk bezig met hapjes en drankjes voor de gasten. Nu was het zo langzamerhand tijd om aan de slag te gaan met de barbecue. Er hadden zich maar liefst 110 mensen opgegeven. Dat werd dus een megaklus voor de dames en heren, maar ze hebben het uitstekend opgepakt. Regelmatig werd er omgeroepen dat er weer vlees klaar was. Er was genoeg te eten en een aantal malen het bord te vullen. Iedereen had eigenlijk meer dan genoeg, en de laatste rondjes die de BBQ-specialisten met vlees, groentesticks etc. tussen de gasten liepen leidde er zelfs toe dat sommige eters al zo vol zaten dat ze moesten bedanken voor ‘alweer  een worstje’.   

We kunnen terug kijken op een prachtige dag met veel activiteiten, mooie gesprekken en herinneringen aan tientallen jaren GKV, lekker eten en drinken, en gelukkig ook mooi weer. En dan past uiteraard grote dank aan allen die hebben bijgedragen aan het welslagen van deze dag: de Kantinecommissie, versterkt met de nodige ouders van onze jeugdleden, de Activiteitencommissie, de mensen van ‘Arts and Faces’ (schminken) en ‘Mymer’ (boogschieten) en alle anderen die geholpen hebben. En zoals altijd waren er aan het eind van de dag nog genoeg mensen aanwezig om de laatste dingen op te ruimen. Rond 21.00 uur kon iedereen naar huis.

En nu, vol goede moed op naar de 105!!  

Tot slot wensen we de deelnemers aan het traditionele GKV-kamp een leuk lang weekend in Otterlo. 
En alle GKV-leden een fijne zonnige vakantie, en kom gezond weer terug.

We zien elkaar hopelijk in augustus weer op het veld.

 

 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
17:00 - 21:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
17:00 - 21:00
Zaterdag
09:00 - 18:15
Zondag
Gesloten

Categorieën

Grote Clubactie

178 Loten

870 Loten

€ 424,60

€ 2.000,00

Deze actie loopt nog 47 dagen