GKV staat in de finale!!

De veldcompetitie is een paar weken geleden afgesloten, en de zaal begint eind van deze maand. Al jaren lang is het een mooie traditie dat er in de Haagse regio in die tussenweken een zaalkorfbaltoernooi wordt gespeeld, de Haagse Korfbal Dagen. Een mooie gelegenheid voor de ploegen om weer aan de zaal te wennen, en voor de trainers om hun selectie uit te testen. Oefenwedstrijden, maar toch met een serieus tintje.

GKV neemt ook elk jaar aan het toernooi deel met de senioren 1 en de A1.
De A1 hebben in hun poule (1e, 2e en 3e klasse) drie duels gespeeld. De eerste wedstrijd was tegen ODO, en werd met 12 – 7 verloren. Tegen Maassluis was het verschil daarna een stuk kleiner; onze junioren verloren met 11 -10. De laatste wedstrijd eindigde met een overwinning, 9 – 10 tegen ALO. De laatste wedstrijd was een team uit de andere poule, VEO, de tegenstander. Dit duel eindigde met een duidelijke overwinning voor het Voorburgse team: 27 - 14. 

De S1 waren ingedeeld in de 2e/3e klasse. De eerste wedstrijd trof onze selectie Dunas, dat ook op het veld in dezelfde poule speelt. GKV won deze wedstrijd met 19 – 23. Daarna moest tegen Dijkvogels gespeeld worden; ook hier een overwinning voor ons team: 21 -16. Phoenix was de laatste tegenstander. De Zoetermeerders bleken duidelijk een maatje te groot voor GKV. Met 13 – 20 werd de GKV naar huis gestuurd. Helaas liep Susanne in dat duel een stevige blessure op, waardoor ze voorlopig niet kan spelen; we wensen haar uiteraard een spoedig herstel toe. 
De twee poule-overwinningen betekenden dat GKV was doorgedrongen tot de halve finale. Daarin was gisteravond het Rotterdamse NIO de tegenstander. Vrij snel was al duidelijk dat GKV de sterkste ploeg in de zaal had staan. Onze selectie is eigenlijk nooit echt in gevaar geweest. Trainer Michael zag zijn team met een overtuigende 14 -23 overwinning het duel afsluiten.
In de andere halve finale was ODO met 19 – 20 iets sterker dan Phoenix. Dat betekent dus dat onze senioren de finale mogen spelen. Dat gebeurt deze zaterdag 20 november om 17.00 uur in de HKV/Ons Eibernesthal. Daar is dan ODO, waar de S1 twee maanden geleden op het veld nog van gewonnen hebben, de tegenstander.

Door de coronamaatregelen is het helaas voor onze trouwe supporters niet mogelijk om de wedstrijd live aan de Steenwijklaan mee te maken. Gelukkig kan het duel, net als de andere GKV-wedstrijden de afgelopen dagen,  wel via Youtube bekeken worden. Dat wordt dus thuis onze spelers aanmoedigen!      

 

Hieronder de link.      

https://www.youtube.com/watch?v=-5NZFbmH_-c

Wij wensen de selectie heel veel succes! 

 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 14:00 - 16:40
Zondag Gesloten

Categorieën

Grote Clubactie

200 Loten

416 Loten

480,00

€ 1 000,00

Nieuw clubhuis

0 Stenen

2000 Stenen

0,00

€ 100 000,00