Coronaregels vanaf 25 september

Vorige week gaf de corona-persconferentie gemengd nieuws te zien voor ons land. Aan de ene kant werden allerlei bestaande maatregelen opgeheven. Anderzijds echter werd een extra instrument ingebouwd met de introductie van de QR-pas voor bepaalde evenementen, met name bioscopen, horeca en de sport.

Binnen de sportwereld was het lang onduidelijk welke gevolgen de nieuwe regels voor de clubkantines zou krijgen. Sportkoepel NOC*NSF heeft er vorige week op aangedrongen om daarvoor een uitzondering te maken op de verplichte QR-pas. Begin deze week is daarover duidelijkheid gekomen, en gelukkig ziet het er voor de sportkantines redelijk positief uit, want die krijgen een lichter regiem dan de horeca.

Daarnaast kunnen we weer trainen, sporten tegen andere verenigingen en zijn bezoekers van harte welkom zonder de verplichte 1 ½ meter afstand. Natuurlijk blijven er echter toch wel wat beperkingen bestaan. Hieronder de nieuwe regels vanuit NOC*NSF en KNKV, die zaterdag 25 september ingaan, op een rijtje gezet. De belangrijkste wijzigingen, o.a. betrekking hebbend op de kantine, zijn gezien het belang voor de duidelijkheid vet gemarkeerd.            

 

Voor iedereen geldt:

 • denk aan de algemeen geldende hygiëneregels (handen wassen, geen handen schudden etc.);
 • bij klachten: blijf thuis en laat je testen;
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Dit geldt voor iedereen;
 • de gezondheidscheck, die voor de start van de sportactiviteit moest afgenomen worden, vervalt;
 • er hoeft geen onderlinge afstand (de bekende 1 ½ meter) meer te worden aangehouden. Dat geldt voor alle sporters, maar ook voor het publiek, en onder alle omstandigheden;
 • bij autovervoer naar/van wedstrijd hoeven personen geen mondkapje meer te gebruiken, ook als ze niet tot hetzelfde huishouden behoren.  

 

Voor alle teams en trainingsgroepen geldt:

 • er mogen onderlinge wedstrijden tussen de verschillende teams gespeeld worden;
 • competities en wedstrijden tegen andere verenigingen zijn weer toegestaan.

 

Regels voor de kantine en het terras:

 • De kantine is open tot uiterlijk 00.00 uur;
 • alle regels over vaste zitplaatsen, afstand etc. verdwijnen;
 • de QR-pas is voor iedereen van 13 jaar en ouder per 25 september, alleen verplicht indien consumpties zittend in de kantine gebruikt worden. Dat zou volgens de coronaregels dan moeten gebeuren in een apart afgescheiden deel van de kantine. Bij GKV willen we niet zo ver gaan, want in de praktijk worden consumpties binnen besteld en buiten gebruikt. Daarom gaan we niet een deel van onze kantine afscheiden t.b.v. het zittend gebruiken van consumpties. De kantine wordt vanaf zaterdag alleen gebruikt om consumpties te bestellen en af te halen. Het gebruik van eten en drinken dient daarna buiten de kantine op het terras of bij/langs het veld te gebeuren. Op die wijze voorkomen we de anders noodzakelijke controle van de QR-pas. Uiteraard blijft het normale gebruik van onze kantine (toilet, tas neerzetten etc.) nog steeds toegestaan;
 • er mogen nog steeds feesten worden georganiseerd.

 

Al met al kan er gelukkig dus wel meer op ons veld. Wel blijft uiteraard het dringende verzoek aan iedereen om de beperkte set aan regels waar we ons nog aan moeten houden te respecteren. En daarbij hoopt het bestuur, en we hebben dat al een paar keer aangegeven, dat iedereen ook twee keer gevaccineerd is, want dat is en blijft nog steeds de beste bescherming tegen het virus.

Vermoedelijk blijft het aangepaste coronaregiem ten minste tot eind oktober van kracht. Dat is dan dus tot het eind van het eerste deel van dit veldseizoen. Laten we de komende maand ondanks de laatste beperkingen toch proberen er een mooie (sport)herfst van te maken. Als we in november de zaal weer in gaan, zijn we gebonden aan de regels van de sporthallen, waaronder Overbosch. We zien dan wel hoe dat uit pakt. Uiteraard zal er over eventuele wijzigingen zo snel mogelijk op de site worden gecommuniceerd.

 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 18:00 - 22:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag 18:00 - 22:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Categorieën

Grote Clubactie

96 Loten

416 Loten

230,40

€ 1 000,00