Oefenstof

Oefening 1
Overnemen

Er staat een aanvaller met verdediger in de rebound, een aangever en een aanvaller voorin. Zodra de aanvaller naast de aangeef is, mag de aangeef de bal meegeven en wordt de aangeef direct een verdediger. De aanvaller speelt samen met de rebounder om een kans te creeren. De verdediger van de rebound mag overnemen

4 spelers C-klasse
Oefening 2
Vrijgooien

De spelers staan in een driehoek rond de korf en spelen samen. Na een behind-the-back-pass gaat de ontvanger schieten en de aangever direct verdedigen

3 spelers B-klasse C-klasse
Oefening 3
Cirkelschieten

Er zijn verschillende niveau's. Als een speler een niveau haalt, gaat die 1 trap omhoog. Scoort onder speler te laag dan moet die een stap terug op de ladder. De bedoeling is dat de speler in een straal van het aantal meter rond de korf kansen neemt. Binnen de denkbeeldige cirkel blijven en van alle kanten rond de korf kansen nemen

1 speler A-klasse B-klasse C-klasse D-klasse E-klasse F-klasse
Oefening 4
Voorkomen van doelpoging

De verdedigers proberen om 8 seconden lang te voorkomen dat de aanvallers een poging nemen. Elke succesvolle poging levert de aanvallers 2 seconden extra op de volgende keer.

4 spelers A-klasse B-klasse C-klasse D-klasse
Oefening 5
Onderscheppen

Op 2 korven wordt heen en weer gespeeld. Beide teams hebben een aangeef/rebound bij de korf staan waar ze zelf moeten scoren. De verdedigers moeten zowel de aanvallers verdedigen als proberen om de bal te onderscheppen.

6 spelers A-klasse B-klasse C-klasse
Oefening 6
Korfgericht

Op 2 korven wordt er 2-2 gespeeld. Aan de zijkant is er 1 aanspeelpunt die als joker fungeert, maar alleen op de zijlijn mag bewegen en niet mag schieten.

6 spelers C-klasse
Oefening 7
Handelingssnelheid

Er staan 4 verdedigers onder de korf, de 4 aanvallers staan in een vierkant om de korf op ongeveer 6 meter. Bij elke aanvaller staat een pion. De trainer gooit de bal naar 1 van de aanvallers. De verdediger van die aanvaller moet eerst de pion aantikken, voordat deze mag helpen verdedigen. De aanvallers proberen de overtalsituatie te benutten.

8 spelers B-klasse
Oefening 8
Overnemen

Er staat een aangever met verdediger. De andere aanvaller neemt een doorloopbal. De verdediger van de aangever probeert beide aanvallers te verdedigen.

3 spelers D-klasse
Oefening 9
Vrijspelen

Er zijn 2 aanvallers met een verdediger die binnen 3 meter van de korf proberen vrij te komen. 2 aanvallers zonder verdediger spelen buiten 5 meter van de korf. De aanvallers rond de korf proberen om vrij te komen voor een doelpoging.

6 spelers C-klasse
Oefening 10
Vrijspelen

1 aanvaller met verdediger, de andere 2 aanvallers zonder verdediger. De aanvaller met verdediger probeert om binnen 3 meter van de korf vrij te komen voor een schot.

4 spelers D-klasse
Oefening 11
Handelingssnelheid

Twee teams van 4, klein veld met 2 vakken (in de zaal bv badminton of volleybalveld). 2-2 per vak, wisselen na 2 doelpunten.

8 spelers A-klasse B-klasse C-klasse D-klasse
Oefening 12
Korfgericht

Twee teams spelen 3-3 op 2 korven. De ploeg in balbezit heeft 7 punten. Elke pass gaat er een punt vanaf. Bij een doelpunt krijgt het team het aantal punten dat ze nog over hadden. Als de korf wordt geraakt worden de punten weer gereset naar 7.

6 spelers A-klasse B-klasse C-klasse
Oefening 13
Onderscheppen

Er is altijd minimaal 1 aanvaller meer dan het aantal verdedigers. De aanvallers proberen te scoren, de verdedigers de bal te onderscheppen of de aanvaller die de bal vast heeft te tikken.

3 spelers A-klasse B-klasse C-klasse D-klasse E-klasse F-klasse

Openingstijden

Momenteel is het zaalseizoen. De trainingen en wedstrijden vinden plaats in Sporthal Overbosch.

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 18:00 - 22:00
Donderdag Gesloten
Vrijdag 17:30 - 21:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Club van 50

17 Leden

/20 Leden

925,00

/ € 1 000,00

Deze actie loopt nog 132 dagen

Jubileum

1 Donaties

10,00

Categorie