Van De Week

Week 48: Pupil van de week

Pupil Van De Week

Deze week speelde het eerste weer thuis en dus stond onze 2e pupil van de week in de schijnwerpers bij de wedstrijd tegen EKVA. Deze taak was deze week weggelegd voor Marrit. Marrit heeft dit ontzettend goed gedaan. 

Net als Isa vorige keer heeft Marrit voor de wedstrijd mee gedaan aan de voorbereiding samen met het eerste. Ze is namelijk mee geweest bij het praatje in de kleedkamer en ze heeft warmgelopen met Sandy.

 

Afbeelding

Vlak voor de wedstrijd begon stelden het eerste en Marrit zich op in de hoek van de zaal, liepen ze op en werden voorgesteld aan het publiek door Steven Bos. Na de laatste bemoedigende woorden van coach Chris stelde EKVA en GKV zich op voor de wedstrijd en Marrit nam plaats op de middenstip om de eerste bal uit te nemen. Dit deed ze heel goed en daarna nam ze ook nog een doorloopje.

 

Afbeelding

Tijdens de wedstrijd heeft Marrit heel erg kritisch gekeken naar hoe de spelers van het eerste het deden en heeft ze GKV ook hard aangemoedigd. Helaas heeft dit niet genoeg geholpen en verloor het eerste. Marrit vond toch dat ze heel erg goed gespeeld hebben.

Het interview met de enige echt pupil van deze week lees je hieronder : 

 • Wie ben je en in welk team speel je?
  Ik ben Marrit en ik speel in de D1.

 • Wie vond je de beste speler/speelster?
  Ik vond Sandy deze wedstrijd de beste speelster. Ik vond haar heel fel en ze scoorde ook veel.

 • Van wie zou je nog wat willen leren?
  Ik zou willen leren van Sandy om ook zo fel te zijn.

 • Waar ben je zelf het beste in bij korfbal?
  Ik kan zelf goed vrijlopen. Ik sta altijd op een plek waar niemand staat.

 • Wat vond je dat het eerste goed deed?
  Ik vond het eerste in de 1e helft goed spelen. Toen waren ze heel fel en ze hadden nog veel energie.

 • Heb je nog een tip voor het eerste? 
  Ze moeten in de 2e helft beter spelen. Ook moeten ze in de 2e helft meer rennen, want toen waren ze al moe. Dus ze zouden aan hun conditie moeten werken.
   
 • Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
  Ik vond het heel erg leuk om pupil van de week te zijn. Ik vond het leukste dat ik mee mocht oplopen en dat mijn naam door de microfoon werd gezegd. Iedereen kon dat horen en klapte ook.

Volgende week speelt het eerste uit tegen Triaz 1 om 20:30 en ook daar zullen zij alle support nodig hebben van het publiek. Dus kom allemaal kijken ondanks dat we daar geen pupil van de week hebben. De week erop hebben we die natuurlijk wel weer bij de wedstrijd op 10 december tegen Dijkvogels om 17:35, dus zet het alvast in uw agenda. Het zou leuk zijn, ook voor de pupil van de week, als er wat meer publiek op de tribune zit!

Dus we hopen iedereen dan te zien!
 

Groetjes de AC